Megduplázza növényi alapú kínálatát a Nestlé
A Nestlé, a világ egyik legnagyobb élelmiszer-gyártója továbbra is a növényi alapú termékekre összpontosít, még akkor is, amikor az iparág lassulással néz szembe. Mel Cash, a Nestlé marketing- és innovációs igazgatója kiemelte, hogy a fogyasztók érdeklődése a növényi alapú lehetőségek iránt nem lankad, ami ösztönzőleg hat a vállalat elkötelezettségére a kategóriában.
Bár a növényi alapú élelmiszerek és italok a Nestlé 104 milliárd dolláros globális forgalmának csak kis részét teszik ki, továbbra is jelentős növekedési területet jelentenek.
Mióta 2017-ben a Sweet Earth felvásárlásával belépett a növényi alapú piacra, a Nestlé bővítette kínálatát, többek között növényi alapú csirke- és marhahússal, felvágottakkal, valamint olyan népszerű márkák kiterjesztéseivel, mint a Coffee mate, a Natural Bliss, a Starbucks kávékrémek, a Toll House csokoládéchips, a DiGiorno Pizza és a Stouffer’s Lasagna. A fenntarthatóság, az egészség és az etikai megfontolások előtérbe kerülésével a növényi alapú alternatívák vonzó lehetőséget kínálnak azok számára, akik kevesebb állati terméket szeretnének fogyasztani.
Ez a stratégia összhangban van az élelmiszeriparban tapasztalható általános tendenciával, miszerint számos vállalat a növényi alapú termékekbe invesztál, hogy kielégítse a fenntartható és egészségesebb lehetőségek iránti növekvő keresletet. A virágzó növényi alapú piac elősegíti az innovációt és a versenyt az iparág szereplői között.
A fogyasztók még több innovatív növényi alapú opcióra számíthatnak a portfolióját bővítő Nestlétől. Az élelmiszer- és italgyártás terén szerzett szakértelmét a fogyasztói ismeretekkel ötvözve a vállalat olyan termékeket szeretne kínálni, amelyek egyaránt megfelelnek az ízlésbeli és a táplálkozási igényeknek, valamint a különböző étrendi preferenciáknak.
Kapcsolódó cikkeink
Újabb támogatások segítik az állattenyésztőket
Összesen 22 milliárd forint keretösszeggel két, teljesen új intézkedéssel támogatja…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nem füstöltek el a grillsajtok
Bár tavaly a grillsajtok piaca egy kisebb összeomlást élt át,…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >Speciális élelmiszerek toplistája: 1. Diabetikus, 2. Szénhidrátcsökkentett, 3. Laktózmentes
Együnk-e tojást, vagy nem ajánlott? Igyunk-e állati eredetű tejet, vagy…
Tovább olvasom >