Megduplázza gabonapelyheinek D-vitamintartalmát a General Mills Amerikában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 07. 31. 09:32

A General Mills bejelentette, hogy több népszerű gabonapehely-termékében megduplázza a 20%-os napi ajánlott beviteli D-vitamin értéket. Az első két érintett termék a Cheerios és a Cinnamon Toast Crunch lesz, melyeket az elkövetkező hetekben követ másik három reggelizőpehely.

A lépésről a vállalat azután döntött, hogy az FDA az év elején engedélyezte a gabonapelyhek D-vitaminnal való nagyobb arányú dúsítását: immár 100 grammonként 560 NE D3-vitamin is kerülhet e termékekbe.

A Healthline egészségügyi információ szolgáltató szerint az emberi szervezetben a D-vitamin természetes módon, napfény hatására termelődik, de hozzájuthatunk a tápanyaghoz a tenger gyümölcsei, tej és tojássárgája fogyasztásával is. Az orvosok napi 20 mikrogrammnyi D-vitamin bevitelét javasolják. A General Mills szerint a tápanyag növelni fogja termékeinek előnyeit és hivatkozott a CDC adataira, amelyek szerint az amerikaiak 96%-ának szervezetében nem éri el az ajánlott szintet a D-vitamin.

Nem világos, hogy a gabonapelyhek valóban „egészségessé” válhatnak-e összetételük jelentős átalakítása nélkül. Az FDA új irányelvei alapján egy élelmiszertermék csak akkor minősíthető egészségesnek, ha elér egy alapszintű tápanyagmennyiséget, és csak korlátozott mennyiségű hozzáadott cukrot tartalmaz.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink