Megduplázta borexportját a Lidl

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 05. 02. 10:16

A hazai borok külföldi népszerűsítését és exportját elősegítő Lidl Wine Expo Hungary idén negyedik alkalommal várta 11 ország borszakértőit. A hazai borok külföldi népszerűsítését támogató rendezvényen közel 800-féle magyar bort mutattak be, melyet 7 borrégió 21 borvidékének több mint 100 borászata készített.

A Lidl Magyarország 2016-ban több mint 11 millió palack magyar bort értékesített, ebből 6,1 milliót külpiacon, mindezzel megduplázta exportját a megelőző évhez képest. A Lidl Magyarország által életre hívott eseményen keresztül Európa 10 országának több mint 5000 Lidl üzletében kaphatók ma már magyar borok. Országos szinten a magyar borexportból származó bevétel 11%-át a Lidl Magyarország által értékesített bor teszi ki.

A Lidl a rendezvényen keresztül a magyar kormány export törekvéseivel, valamint a „Lidl a magyar beszállítókért” programmal összhangban a hazai borok exportjának növelését tűzte ki céljául. A „Lidl a magyar beszállítókért” program keretében a vállalat 2013 óta folyamatosan bővíti magyar beszállítóktól származó termékeinek szortimentjét. Ma már 320 hazai vállalkozás 2500 terméke kapható a Lidl polcain.


Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink