Még többet tudni a borról
Idén is megrendezi az MTÜ a „Bor a vendéglátásban” elnevezésű képzéssorozatát.
A tavalyi évhez hasonlóan a tanfolyamot most is elismert boroktatók és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják. A tanfolyam során a résztvevő munkatársak megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, jellemző borstílusokkal (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira), valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel. A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését és a borlap tudatos kialakítását is.

Boroktatók és sommelier-k osztják meg tudásukat
Az elérhető helyszínek száma tavalyhoz képest nőtt, így idén már 10 alkalmat biztosítanak a képzésen való részvételhez – helyszínek: Budapest 2 időpontban, Győr, Sopron, Eger, Pécs, Balatonfüred, Nyíregyháza, Szeged, Debrecen. A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott, továbbá regisztrációhoz kötött. Részletesebb információk a helyszínekkel, az időpontokkal és a regisztrációval kapcsolatban a kepzes.bor.hu oldalon érhetőek el. //
Kapcsolódó cikkeink
Szakmai elismerés az ipartestületnek
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete idén újra bekerült a TOP10 meghatározó,…
Tovább olvasom >Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői. A…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >