Indul a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsverseny
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsversenyt, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetségével (ÉLOSZ) közösen immár hetedszer az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt. A cél hazai gasztro kultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.
– Minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben, ez a kormányzat célkitűzése” – fogalmazott a két gasztronómiai megmérettetést beharongozó sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsverseny fővédnöke. A politikus azt is hozzátette, hogy a kormányzat 29-ről 79 milliárd forintra emelte a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ezért a konyhákon ma már minőségibb alapanyagokkal tudnak dolgozni.
Dietz Ferenc, a sajtóeseménynek is helyt adó Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja beszédében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt fejlesztéseinek köszönhetően ma már versenyképes technológiai környezetben tudnak gyakorlati képzést biztosítani hallgatóik számára.
A most meghirdetett versenyek két fordulóból állnak, amire a szervezők 2018. március 16-ig várják a nevezéseket. A győztesek a „Magyarország étele 2018”, és az OKÉS 2018 Bajnok Csapata címmel büszkélkedhetnek majd.
Kapcsolódó cikkeink
A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Tévesen és félreértehően keveri bele a sajtó a közétkeztetést a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program túlárazásaiba
A Közétkeztetők, Élelmezésvezetők Országos Szövetségének (KÖZSZÖV) közleménye. Az egyik hazai…
Tovább olvasom >Egészséges táplálkozás, fenntartható termelés
A Kék Fehér Szív egy olyan civil szervezet, amely összegyűjti…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >