Indul a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsverseny
Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND) első alkalommal hirdeti meg a „Magyarország étele 2018” elnevezésű szakácsversenyt, valamint az Élelmezésvezetők Országos Szövetségével (ÉLOSZ) közösen immár hetedszer az „OKÉS” Országos Közétkeztetési Szakácsversenyt. A cél hazai gasztro kultúra továbbfejlesztése, a fenntartható és innovatív megoldások széles körű bemutatása.
– Minél kevesebb mesterséges, és minél több természetes alapanyagot használjanak az iskolai közétkeztetésben, ez a kormányzat célkitűzése” – fogalmazott a két gasztronómiai megmérettetést beharongozó sajtótájékoztatón Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki az OKÉS Országos Közétkeztetési Szakácsverseny fővédnöke. A politikus azt is hozzátette, hogy a kormányzat 29-ről 79 milliárd forintra emelte a szociális gyermekétkeztetésre szánt forrásokat, ezért a konyhákon ma már minőségibb alapanyagokkal tudnak dolgozni.
Dietz Ferenc, a sajtóeseménynek is helyt adó Budapesti Gazdasági Egyetem kancellárja beszédében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt fejlesztéseinek köszönhetően ma már versenyképes technológiai környezetben tudnak gyakorlati képzést biztosítani hallgatóik számára.
A most meghirdetett versenyek két fordulóból állnak, amire a szervezők 2018. március 16-ig várják a nevezéseket. A győztesek a „Magyarország étele 2018”, és az OKÉS 2018 Bajnok Csapata címmel büszkélkedhetnek majd.
Kapcsolódó cikkeink
Tiltólistára tenné a felvágottakat, alkoholt, cukros italokat a belga egészségügyi tanács új étrendi ajánlásában
A belga Legfelsőbb Egészségügyi Tanács új, 17 pontos étrendi ajánlást…
Tovább olvasom >A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >A friss zöldség-gyümölcshöz való hozzáférés megkönnyítéséért kampányol az Innocent Drinks
A neves gyümölcslé-márka, az Innocent Drinks jótékonysági partnereivel és az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Stabilan tartja magát a SZÉP-kártya – még ha nem is a Balatonnál
Bár kissé csökkent a népszerűsége, a SZÉP-kártya továbbra is a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >