Még péntekig szavazhat 2020 Gundel-díjasára
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2020-ban is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj jelölésére.

Szavazzon Ön is!
A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.
Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman. A nívós szakmai díj egy emlékplakett, a hozzá tartozó kitűző valamint oklevél. (A Gundel Károly-díj szabályzatát a honlapunkon olvashatják.)
Eddigi díjazottak:
• Kalla Kálmán, Hamvas Zoltán és dr. Draveczky Balázs (posztumusz) – 2014.
• Jakabffy László, Garaczi János és Bíró Lajos – 2015.
• Vomberg Frigyes és Czubor János (posztumusz) – 2016.
• Csapody Balázs – 2017.
• Rosenstein Tibor – 2018.
• Meskál Tibor, Szulló Szabina és Széll Tamás – 2019.
A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról (www.mvi.hu) letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére, e-mail-ben az [email protected] vagy postai úton a Magyar Vendéglátók Ipartestülete 1039 Budapest, Piroska utca 2. címre.
A benyújtási határideje: 2020. szeptember 11. (péntek) éjfél
A Kitüntetési Bizottság 19 tagja, akik a rangos szakmai díj odaítéléséről döntenek:
• Magyar Vendéglátók Ipartestülete (elnök),
• Magyar Vendéglátók Ipartestülete (egyik alelnöke),
• Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete,
• Magyar Éttermi Szövetség,
• Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség,
• Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége,
• Magyarországi Rendezvényszervezők és – szolgáltatók Szövetsége,
• Vendéglátó és Idegenforgalmi Munkaadók Országos Szövetsége,
• a Chaine des Rotisseurs egy képviselője,
• a Magyar Bocuse d’Or Akadémia egy képviselője,
• a Gundel család egy képviselője,
• a Gundel Étterem,
• a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola igazgatója,
• a Budapesti Gazdasági Egyetem Ker.-i Vendégl.ipari és Id.forg.-i Karának egy képviselője,
• a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum egy képviselője,
• a Magyar Éttermi Mesterek Klubjának egy képviselője,
• a Stílusos Vidéki Éttermiség egy képviselője,
• a Pannon Gasztronómiai Akadémia egy képviselője,
• a Vendéglátó Szakmai Oktatók Országos Egyesülete.
Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapján 2020. szeptember 23-án szerdán 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.
A kitüntetés ünnepélyes átadása idén a járványhelyzettől függően egyelőre még kérdéses. Amennyiben elhalasztásra kerül, a díj a következő, 2021. évi Gundel Károly díjátadó gálaebéd keretében kerül átadásra.
További felvilágosítás: [email protected] e-mail címen, vagy a +36 20 500 65 77-es telefonszámon kérhet
Kapcsolódó cikkeink
Kinek érdemes a HIPA összegének mérséklésére pályáznia?
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete által felkért Kálvin Könyvelő Iroda röviden összefoglalta…
Tovább olvasom >A turizmus újranyitása
Hét magyar vendéglátós érdekvédelmi szervezet többhetes egyeztetés után közös javaslatban…
Tovább olvasom >Szakmai szervezetek levele a miniszterelnöknek
Hétfőn 5 vendéglátó szakmai szervezet közösen juttatta el levélben összefoglalt…
Tovább olvasom >További cikkeink
Romániában januárban csaknem 44 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma
Januárban csaknem 44 százalékkal, 884 300-ra csökkent Romániában a vendégéjszakák…
Tovább olvasom >Turisztikai ügynökség: visszafogott tavasz után eredményes nyárra van esély
A turizmusban visszafogott tavasz után eredményes nyárra van esély az…
Tovább olvasom >Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt
Ausztriában csak az éttermek kerthelyiségei nyithatnak ki húsvét előtt, továbbá…
Tovább olvasom >