Még másfél évet kell várnunk a Hard Rock Cafe-ra

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 02. 00:04

Már nem kell sokat várnia a Hard Rock Cafe rajongóinak: 2011 tavaszán ugyanis a Vörösmarty tér sarkán, az egykorit BÉT-palota aljában, ezer négyzetméteren nyílik meg az első egység.

A bérleti szerződést már aláírták, az első vendégek másfél év múlva vegyíthetik az italokat a kiváló zenékkel.
Két évvel később a második egység is elkészül, 230 kilométerrel nyugatabbra, de még magyar földön, az osztrák határhoz közeli bezenyei kaszinó-és hotelközpontban ugyanis szintén kialakítanak egy zenés éttermet.
Az ötmilliárd eurós komplex beruházás során konferenciaközpont, plaza, golfpálya és koncertterem is lesz, ennek lehet egyik ékköve a Hard Rock Cafe étterem.
Az amerikai lánc nem siette el a piacra lépést térségünkben, egyelőre csak Prágában és Varsóban van jelen 1-1 egységgel. A napokban a thaiföldi Puketen adtak át Hard Rock Cafét, így a hálózat most már 37 országban van jelen 140 étteremmel. Általában szállodákkal együtt üzemeltetnek ilyen éttermeket, de egyes világvárosokban önállóak is előfordulnak, többnyire franchise formában.
Az 1971-ben alapított hálózat terjeszkedése a nyolcvanas években gyorsult fel, de mérföldkőnek számít a 2006-os esztendő is, ugyanis akkor vette át a láncot a szerencsejáték iparban már régóta próbálkozó floridai szeminola indián törzs. A lánc tulajdonosa, a Hard Rock International tőzsdén jegyzett, régóta nyereséges vállalkozás – írja a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink