Még egy lépéssel előrébb – A nap képe
A finn K Group (Kesko üzletlánc) a hulladékcsökkentés jegyében nem egyszerűen külön kezelve értékesíti a szállításban sérült vagy egyszerűen csak csúnyácska gyümölcsöket, zöldségeket, hanem összefogva a Thrsty gyümölcslégyártóval dzsúszokat készíttet és palackoztat belőlük. Na igen: finn barátainknál a tudatos fogyasztás az európai átlagnál gyorsabban növekvő trend.
Kapcsolódó cikkeink
Hagyomány és innováció: így marad versenyben a Nádudvari az élelmiszerpiacon
A mai élelmiszerpiacon nem elég pusztán jó minőséget kínálni –…
Tovább olvasom >Szállodai fenntarthatóság – A nap képe
Kicsit extrém ötletnek tűnik, de azt mondják, a vendégek által…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >