MDOSZ: az ajánlott kalcium-bevitel felét fogyasztják csak a magyar gyermekek
A korábbi évekhez képest többet, de a szükséges kalciummennyiségnek csak a felét fogyasztják a magyar gyermekek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint – mondta Csengeri Lilla, a szövetség kommunikációs bizottságának tagja az M1 aktuális csatornán.
A gyermekeknek napi fél liter tej, illetve kalciumtartalmának megfelelő tejtermék elfogyasztása ajánlott – fűzte hozzá.
Elmondta: MDOSZ gyermekeknek szóló táplálkozási ajánlása gyakorlati szempontból is listázza a szükségleteket, eszerint napi háromszor kell, hogy tej vagy tejtermék kerüljön a gyermekek tányérjára. A táplálkozási ajánlás kiegészül egy adagolási útmutatóval, mivel a gyermekeknek kortól függően nagyon különböző a kalóriaszükségletük – fűzte hozzá.
A kalcium a csontok és fogak számára nagyon fontos ásványi anyag és gyermekek számára kiemelten fontos, mivel 20 és 25 éves kor között alakul ki a csúcs csonttömeg, tehát elsősorban eddig lehet tenni azért, hogy magas ásványianyag-tartalmú és erős csontjaink legyenek – hangsúlyozta Csengeri Lilla. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Túlsúly, alultápláltság, tanulságok: Lezárult a GYERE® Online Program hatásvizsgálata
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) sikeresen zárta hároméves GYERE®…
Tovább olvasom >A bőrszépítés nemcsak a krémeken múlik – mit üzen a dietetikus?
A szépségipar régóta hangsúlyozza a külsőleg alkalmazott bőrápolók szerepét, miközben…
Tovább olvasom >A friss zöldség-gyümölcshöz való hozzáférés megkönnyítéséért kampányol az Innocent Drinks
A neves gyümölcslé-márka, az Innocent Drinks jótékonysági partnereivel és az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Mindent a házi kedvencnek! – Euromonitor International 2025
A globális kisállatgondozási piac 2025-ben várhatóan eléri a 215 milliárd…
Tovább olvasom >Háromból két fogyasztó jobb vásárlási élményre számít
Egy friss felmérés szerint a fogyasztók és az üzleti vezetők…
Tovább olvasom >IDEAAL™: Versenyképes fehérjekészítmény hazai szereplőktől
Egy közös kutatásfejlesztési projekt, három szereplő, egy egyedülálló tejfehérje-készítmény –…
Tovább olvasom >