MDOSZ: az ajánlott kalcium-bevitel felét fogyasztják csak a magyar gyermekek
A korábbi évekhez képest többet, de a szükséges kalciummennyiségnek csak a felét fogyasztják a magyar gyermekek a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének felmérése szerint – mondta Csengeri Lilla, a szövetség kommunikációs bizottságának tagja az M1 aktuális csatornán.
A gyermekeknek napi fél liter tej, illetve kalciumtartalmának megfelelő tejtermék elfogyasztása ajánlott – fűzte hozzá.
Elmondta: MDOSZ gyermekeknek szóló táplálkozási ajánlása gyakorlati szempontból is listázza a szükségleteket, eszerint napi háromszor kell, hogy tej vagy tejtermék kerüljön a gyermekek tányérjára. A táplálkozási ajánlás kiegészül egy adagolási útmutatóval, mivel a gyermekeknek kortól függően nagyon különböző a kalóriaszükségletük – fűzte hozzá.
A kalcium a csontok és fogak számára nagyon fontos ásványi anyag és gyermekek számára kiemelten fontos, mivel 20 és 25 éves kor között alakul ki a csúcs csonttömeg, tehát elsősorban eddig lehet tenni azért, hogy magas ásványianyag-tartalmú és erős csontjaink legyenek – hangsúlyozta Csengeri Lilla. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Karácsony újragondolva: Fenntartható és egészséges ünnepi menük
Az ünnepi időszak közeledtével a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ)…
Tovább olvasom >Tejtermelés és feldolgozás: az Európai Uniótól a magyar trappistáig
Az Európai Unió tejtermelése 2023-ban elérte a 160,8 millió tonnát,…
Tovább olvasom >Új helyszínen várja az érdeklődőket a Nébih Farm
Decembertől megnyitotta kapuját a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megújult Nébih Farm,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fogyó cégszámok, tartós félmilliós határ
2024-ben a társas vállalkozások száma várhatóan 12 ezerrel csökken, miközben…
Tovább olvasom >Decemberben alig változott a GKI konjunktúraindexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt.– az EU támogatásával –felmérése szerint decemberben…
Tovább olvasom >Ünnepi fogások: bacon kuglóf, baconos sajttorta és szilveszteri kandírozott virslifalatkák
Sokszor egy-egy szokatlanabb hozzávaló, vagy akár maga a tálalás is…
Tovább olvasom >