Mautner Zsófi: „Két éven belül nagyon menő lesz a magyar konyha”
Eszünk-e szöcskét a jövőben? Kinyomtatjuk-e majd ételeinket 3D-ben? És felkerül-e Magyarország a világ gasztronómiatérképére? Többek között erről beszélgetett Krizsó Szilvia Mautner Zsófi „főzőnővel” a Future Talks podcastjában.
Mautner Zsófi szerint, miközben a jövő felé tartunk, egy kicsit a múlt felé is megyünk, hiszen a gasztronómia egyre inkább visszanyúl a gyökerekhez, a tradíciókhoz. Ezzel párhuzamosan számos újítás is utat tör magának, például az alternatív fehérjeforrások.

Mautner Zsófi főzőnő, gasztroblogger
Ennek kapcsán előkerült a „szöcsketéma”, ami a gasztroblogger szerint a mi kultúránktól messze áll, ám sok országban hagyománya van, és „nem olyan rémes, ahogy hangzik.” A húsmentesség és a harmadik világ élelmiszerellátása mellett szó esett még arról, hogyan lehet megtalálni az arany középutat a környezettudatosság és az teljes értékű táplálkozás között. „Elképzelhetetlen, hogy elhagyjuk a vasárnapi húslevest”, véli Mautner Zsófi.
A gasztronómiai szakember a beszélgetésben elmondta: a legjárhatóbb út a jövőt illetően a flexitariánus étrend, mivel ez a legegészségesebb és legfenntarthatóbb.

„Elképzelhetetlen, hogy elhagyjuk a vasárnapi húslevest”
Ami a fine diningot illeti, Mautner Zsófi szerint abszolút van létjogosultsága, de sokkal kisebb létszámú étteremmel, mint amennyi most Budapesten működik.
A podcastban szó esett még az otthonfőzés újrafelfedezéséről, a dark kitchenek jelentőségéről, a zöldségek forradalmáról, a kis, családi éttermek jövőjéről, az ételek nyomtatásáról és a magyar konyha térnyeréséről.
A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=4S_pfRSvCus
Facebook:
https://www.facebook.com/trademagazin.hu
Soundcloud:
https://soundcloud.com/trade-magazin
Spotify:
https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu
Trade magazin:
https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/
Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.
Kapcsolódó cikkeink
Új FutureTalks podcast – Hollerung Gábor karmester: A közönség igénye fontosabb mindennél
Hollerung Gábor karmester, Budafoki Dohnányi zenekar ügyvezető zenei igazgatója volt…
Tovább olvasom >Ha a tőke diktál, akkor a mesterséges intelligencia nem lesz tekintettel az emberre
Kollár Csaba, kibernetikus és jövőszakértő volt a FutureTalks Krizsó Szilviával…
Tovább olvasom >Tanulás másképpen!
Mindannyian jól tudjuk, az egész élet egy tanulási folyamat. Soha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >