Mautner Zsófi: „Két éven belül nagyon menő lesz a magyar konyha”
Eszünk-e szöcskét a jövőben? Kinyomtatjuk-e majd ételeinket 3D-ben? És felkerül-e Magyarország a világ gasztronómiatérképére? Többek között erről beszélgetett Krizsó Szilvia Mautner Zsófi „főzőnővel” a Future Talks podcastjában.
Mautner Zsófi szerint, miközben a jövő felé tartunk, egy kicsit a múlt felé is megyünk, hiszen a gasztronómia egyre inkább visszanyúl a gyökerekhez, a tradíciókhoz. Ezzel párhuzamosan számos újítás is utat tör magának, például az alternatív fehérjeforrások.
Ennek kapcsán előkerült a „szöcsketéma”, ami a gasztroblogger szerint a mi kultúránktól messze áll, ám sok országban hagyománya van, és „nem olyan rémes, ahogy hangzik.” A húsmentesség és a harmadik világ élelmiszerellátása mellett szó esett még arról, hogyan lehet megtalálni az arany középutat a környezettudatosság és az teljes értékű táplálkozás között. „Elképzelhetetlen, hogy elhagyjuk a vasárnapi húslevest”, véli Mautner Zsófi.
A gasztronómiai szakember a beszélgetésben elmondta: a legjárhatóbb út a jövőt illetően a flexitariánus étrend, mivel ez a legegészségesebb és legfenntarthatóbb.
Ami a fine diningot illeti, Mautner Zsófi szerint abszolút van létjogosultsága, de sokkal kisebb létszámú étteremmel, mint amennyi most Budapesten működik.
A podcastban szó esett még az otthonfőzés újrafelfedezéséről, a dark kitchenek jelentőségéről, a zöldségek forradalmáról, a kis, családi éttermek jövőjéről, az ételek nyomtatásáról és a magyar konyha térnyeréséről.
A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=4S_pfRSvCus
Facebook:
https://www.facebook.com/trademagazin.hu
Soundcloud:
https://soundcloud.com/trade-magazin
Spotify:
https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu
Trade magazin:
https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/
Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.
Kapcsolódó cikkeink
Kánya Kata: mindenki felelős a saját életéért!
Kánya Kata nem kér a titulusokból, abban hisz, hogy mindenkit…
Tovább olvasom >Tibenszky Moni Lisa: A kamaszok a bizonytalanságtól félnek, és sokszor a „nem vagyok elég jó” érzését élik meg
Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja Ha nem tabusítunk, hanem…
Tovább olvasom >Megjelent a Trade magazin legújabb száma!
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 184 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >