Mautner Zsófi: „Két éven belül nagyon menő lesz a magyar konyha”
Eszünk-e szöcskét a jövőben? Kinyomtatjuk-e majd ételeinket 3D-ben? És felkerül-e Magyarország a világ gasztronómiatérképére? Többek között erről beszélgetett Krizsó Szilvia Mautner Zsófi „főzőnővel” a Future Talks podcastjában.
Mautner Zsófi szerint, miközben a jövő felé tartunk, egy kicsit a múlt felé is megyünk, hiszen a gasztronómia egyre inkább visszanyúl a gyökerekhez, a tradíciókhoz. Ezzel párhuzamosan számos újítás is utat tör magának, például az alternatív fehérjeforrások.

Mautner Zsófi főzőnő, gasztroblogger
Ennek kapcsán előkerült a „szöcsketéma”, ami a gasztroblogger szerint a mi kultúránktól messze áll, ám sok országban hagyománya van, és „nem olyan rémes, ahogy hangzik.” A húsmentesség és a harmadik világ élelmiszerellátása mellett szó esett még arról, hogyan lehet megtalálni az arany középutat a környezettudatosság és az teljes értékű táplálkozás között. „Elképzelhetetlen, hogy elhagyjuk a vasárnapi húslevest”, véli Mautner Zsófi.
A gasztronómiai szakember a beszélgetésben elmondta: a legjárhatóbb út a jövőt illetően a flexitariánus étrend, mivel ez a legegészségesebb és legfenntarthatóbb.

„Elképzelhetetlen, hogy elhagyjuk a vasárnapi húslevest”
Ami a fine diningot illeti, Mautner Zsófi szerint abszolút van létjogosultsága, de sokkal kisebb létszámú étteremmel, mint amennyi most Budapesten működik.
A podcastban szó esett még az otthonfőzés újrafelfedezéséről, a dark kitchenek jelentőségéről, a zöldségek forradalmáról, a kis, családi éttermek jövőjéről, az ételek nyomtatásáról és a magyar konyha térnyeréséről.
A teljes beszélgetést meghallgathatja és megnézheti az alábbi platformokon, a linkekre kattintva:
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=4S_pfRSvCus
Facebook:
https://www.facebook.com/trademagazin.hu
Soundcloud:
https://soundcloud.com/trade-magazin
Spotify:
https://open.spotify.com/show/1imr2D62BIXEzsr5RNABLu
Trade magazin:
https://trademagazin.hu/hu/rendezvenyek/future-talks-business-podcast/
Minden héten hétfőn 17 órakor új adással jelentkezik a Future Talks Krizsó Szilviával, a Trade magazin business podcastja.
Kapcsolódó cikkeink
Semsei Rudolf: „Az is törzsvendég, aki évente egyszer jut el hozzánk”
Folytatódik a Trade magazin Business Podcastja Mi kell ahhoz, hogy…
Tovább olvasom >Frankó Csuba Dea: Célom, hogy azt a jövőt építsük, amiben élni szeretnénk
A legutóbbi FutureTalks Krizsó Szilviával podcast vendége Frankó Csuba Dea…
Tovább olvasom >Dr. Némedi Erzsébet: A boldogság a bélben lakik
A bélrendszerünkben lévő mikrobiom egy olyan ökoszisztéma, amely nem csak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nemzetközi felmérés: rekordmagas az utazási kedv Európában a globális feszültségek ellenére is
Az éghajlatváltozás, a globális bizonytalanságok és a geopolitikai zavarok ellenére…
Tovább olvasom >Új felmérés: a vásárlók nem kérnek a mérgező vegyszerekből
Egy új, öt országot érintő felmérés komoly aggodalmakat tárt fel…
Tovább olvasom >Marriott Residences márkanév alatt születik újjá a Körszálló
Új életre kel a budai látkép ikonikus eleme, a Körszálló.…
Tovább olvasom >