Márton napi Borfesztivál a Gellértben
Pekingi liba és liba szusi is kóstolható lesz a Gellért Szálló V. Márton napi Borfesztiválján, amely idén Borok-Libák-Fűszerek címmel várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig.
A rendezvénysorozat a csütörtöki „nulladik napon” sörkurzussal és egy skót-magyar sörvacsorával indul, melynek során Paul Mizener skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfje alkotta különleges menüsort kóstolhatják végig az érdeklődők. A többek között eredeti skót haggist is tartalmazó menüsor előtt Katona Csaba történész tart sörkurzust hatféle tétellel – közölték az MTI-vel a szervezők.
Az 5 étterem 5 fűszer vacsora keretében öt magyarországi étterem – a Gellért Söröző, az Alabárdos, a Viator, a Mák Bistro és a Laci!Konyha! – séfjei készítenek ételeket egy-egy fűszerhez. A menüsoron olyan fogások szerepelnek, mint a frissítő citromverbénás libamáj, a zöldkorianderes libaleves, a lestyános libaszárnytő vagy a libával töltött káposzta, a fogásokat pedig a VinCE Magazin főszerkesztője által ajánlott borokkal lehet leöblíteni.
Aki nem csak kóstolni szeretné a különféle fűszer- és ételkompozíciókat, a Fűszerkurzus keretében azt is megtudhatja, miként érdemes a fűszerekkel bánni. A mesterkurzus előadói között van Ambrus Lajos, aki a Magyar konyha magazin novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, míg Herczeg Ágnes borszakértő a fűszerek és a borok párosításáról beszél. Pénteken Litauszki Zsolt a Zsidai Group kreatív séfjének kurzusán a fűszerek gyakorlati használatát lehet elsajátítani, másnap pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke és az Onyx F&B igazgatója falatkái lesznek megízlelhetők.
Az igazi szenzációnak a szervezők a vasárnapi brunch menüt szánják: a pénteki és szombati előkóstolók után ekkor debütál a világon elsőként a meghökkentő ízeiről elhíresült Wang mester pekingi libája, illetve a modern japán konyha legismertebb hazai képviselője, Maki Chef liba szusija és a Gellért vezető séfjének boros libapaprikása.
Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok érkeznek, amelyek boraival ritkán lehet találkozni a fővárosi szaküzletekben, szombatra pedig a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak, mások mellett az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a Zing Burger.
Mindkét napon tartanak after party-t is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi, illetve DJ Garami, szombaton pedig a Kiscsillag és az Anima Sound DJ Set zenél. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Nagy siker volt a Márton-napi hétvége a Balatonnál
Hatalmas érdeklődés övezte a Márton-napi programokat a Balaton partján, ahol…
Tovább olvasom >Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >Kacsából és a libából nagyjából ilyenkor esszük meg az éves mennyiséget
Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően az ünnepi…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >