Márton napi Borfesztivál a Gellértben
Pekingi liba és liba szusi is kóstolható lesz a Gellért Szálló V. Márton napi Borfesztiválján, amely idén Borok-Libák-Fűszerek címmel várja a közönséget csütörtöktől vasárnapig.
A rendezvénysorozat a csütörtöki „nulladik napon” sörkurzussal és egy skót-magyar sörvacsorával indul, melynek során Paul Mizener skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfje alkotta különleges menüsort kóstolhatják végig az érdeklődők. A többek között eredeti skót haggist is tartalmazó menüsor előtt Katona Csaba történész tart sörkurzust hatféle tétellel – közölték az MTI-vel a szervezők.
Az 5 étterem 5 fűszer vacsora keretében öt magyarországi étterem – a Gellért Söröző, az Alabárdos, a Viator, a Mák Bistro és a Laci!Konyha! – séfjei készítenek ételeket egy-egy fűszerhez. A menüsoron olyan fogások szerepelnek, mint a frissítő citromverbénás libamáj, a zöldkorianderes libaleves, a lestyános libaszárnytő vagy a libával töltött káposzta, a fogásokat pedig a VinCE Magazin főszerkesztője által ajánlott borokkal lehet leöblíteni.
Aki nem csak kóstolni szeretné a különféle fűszer- és ételkompozíciókat, a Fűszerkurzus keretében azt is megtudhatja, miként érdemes a fűszerekkel bánni. A mesterkurzus előadói között van Ambrus Lajos, aki a Magyar konyha magazin novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, míg Herczeg Ágnes borszakértő a fűszerek és a borok párosításáról beszél. Pénteken Litauszki Zsolt a Zsidai Group kreatív séfjének kurzusán a fűszerek gyakorlati használatát lehet elsajátítani, másnap pedig Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke és az Onyx F&B igazgatója falatkái lesznek megízlelhetők.
Az igazi szenzációnak a szervezők a vasárnapi brunch menüt szánják: a pénteki és szombati előkóstolók után ekkor debütál a világon elsőként a meghökkentő ízeiről elhíresült Wang mester pekingi libája, illetve a modern japán konyha legismertebb hazai képviselője, Maki Chef liba szusija és a Gellért vezető séfjének boros libapaprikása.
Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok érkeznek, amelyek boraival ritkán lehet találkozni a fővárosi szaküzletekben, szombatra pedig a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak, mások mellett az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a Zing Burger.
Mindkét napon tartanak after party-t is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi, illetve DJ Garami, szombaton pedig a Kiscsillag és az Anima Sound DJ Set zenél. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kreativitás és művészeti szaktudás, mint az üzleti siker alapja?
Releváns kérdés, hogy azok, akik művészeti és kulturális területen mozognak…
Tovább olvasom >Ha nyár, akkor fesztivál!
Összeállításunkban megszólalnak a legjelentősebb hazai fesztiválok képviselői, akik megosztják az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >