Martin Olivér lett a Szentkirályi pénzügyi igazgatója

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 10. 10. 11:30

A Szentkirályi Ásványvíz Kft-nél 2013. októbertől Martin Olivér tölti be a pénzügyi igazgató pozíciót. Fő feladatai a cég finanszírozásának biztosítása, a gazdasági igazgatóság szakmai irányítása, a többi igazgatóság munkájának koordinálása és a tulajdonos-ügyvezető támogatása stratégiai döntések meghozatala során. A szakember a külföldi tanulmányainak és korábbi munkahelyeinek köszönhetően idegen nyelvű, valamint különböző kulturális környezetben is sikeresen tevékenykedett és átfogó tapasztalatokat szerzett, amelyeket mostantól a Szentkirályinál kamatoztat.

szentkiralyi2013.09

Martin Olivér (44) okleveles közgazdászként végzett a berlini Műszaki Egyetemen, ahol főbb tanulmányi területei a vállalati pénzügyek, a kontrolling és a menedzsment voltak. További szakmai képzések során vállalati stratégia és értékelés, illetve vállalati pénzügyek területeken gazdagította tudását Brüsszelben és Amsterdamban.

Pályafutását különböző pozíciók betöltésével (az elemzőtől a megbízott irodavezetőig) az ABN AMRO Corporate Finance-nál kezdte 1995-ben és 7 éven keresztül banki tanácsadási és finanszírozási területen szerzett tapasztalatokat. 2003-tól a Rába Járműipari Holding Nyrt. igazgatósági tagja lett, ahol feladatai közé tartozott a stratégiai, finanszírozási és beruházási döntések meghozatala, illetve a tulajdonosi kontroll gyakorlása. Ugyanezen évtől igazgatója az Invescom Corporate Finance, nemzetközi befektetési banki színvonalat képviselő független magyar tanácsadó társaságnak is, ahol 10 évet töltött el sokrétű pénzügyi tanácsadási szolgáltatások nyújtásával nagyvállalatok részére.

A pénzügyi szektorban eltöltött évei során átfogó tapasztalatokat szerzett a vállalatfinanszírozás különböző területein, tanácsadóként a gyors helyzetelemzésekben, komplex problémák kezelésében és a projektmenedzsmentben kellett helyt állnia. Azzal, hogy sok iparágban, több típusú céggel dolgozott korábban, idegen nyelvű és különböző kulturális környezetben is sikeresen tevékenykedett, széles látókörrel tud bekapcsolódni a Szentkirályi Ásványvíz Kft. menedzsment csapatának munkájába és a számos fejlesztési terv megvalósításába. A mostani kinevezésével fő célkitűzésévé vált a társaság kredibilitásának és finanszírozási hátterének megerősítése, amelynek révén a Szentkirályi még hatékonyabban ki tudja használni a folyamatosan adódó piaci lehetőségeket. Továbbá fontosnak tartja a Szentkirályi csapatánál meglévő jó ötletek megvalósítási fázisba segítését, a részletek kidolgozását és azt követően csapatmunkában sikerre vitelét.
A cég második embereként fő feladatai a cég finanszírozásának biztosítása, a gazdasági igazgatóság szakmai irányítása, a többi igazgatóság munkájának koordinálása és a tulajdonos-ügyvezető támogatása stratégiai döntések meghozatala során. Pozíciójából adódóan szeretne hozzájárulni a márka további erősítéséhez, a Szentkirályi, mint vállalat még magasabb kategóriába juttatásához.

„Személyes munkafilozófiámat abból a rövid, de nagyon célratörő gondolatból vezetem le, amelyet annak idején első főnököm és mentorom, Salgó István adott a kezembe, mint fiatal pályakezdő elemzőnek: The enemy of the best is the good – azaz a legjobb teljesítménynek egy ellensége van, a jó teljesítmény” – mondta Martin Olivér.

Martin Olivér mesterfokon beszél angolul és németül, de olaszul, spanyolul és franciául is tud. Nős, két fiúgyermek apja, hobbija a külföldi nyelvek tanulása és a vitorlázás.

Kapcsolódó cikkeink