Márciusban 6 százalékkal csökkent a brazil kávéexport
A brazil kávéexport 6 százalékkal, 3,6 millió zsákra (1 zsák=60 kilogramm) esett vissza márciusban az előző év azonos hónapjához képest.

Éves alapon csökkent a brazil kávéexport márciusban
A brazil kávéexportőrök szervezete (Cecafé) által közölt adatok szerint az arabica kávébabfajtából 0,7 százalékkal többet, 3,1 millió zsákot exportáltak márciusban, míg robustababból 65 százalékkal kevesebbet, 123,4 ezer zsákot. Az őrölt, pörkölt és instant kávé exportja 7,8 százalékkal, 356 ezer zsákra csökkent.
A brazil kávéexport éves szintű csökkenése februárban nagyobb, 13,6 százalék volt.
A robusta a gyengébb minőségű kávéfajta, ebből készül a gyorsan oldódó kávéporok alapanyaga.
A Cecafé megjegyezte, hogy az elmúlt kilenc hónapban először nőtt az arabica exportja idén márciusban. Ezt megelőzően az áruszállításhoz szükséges konténerhiány és az ellátási láncok egyéb problémái miatt csökkent a kivitel.
Az arabica kávé ára az Intercontinental Exchange (ICE) New York-i májusi határidős jegyzésében kedden 0,02 százalékkal, 2,37 dollárra csökkent fontonként (1 font 45,36 dekagramm). (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
1 milliárd eurót ruház be idén a Coca-Cola Brazíliában
2025-ben 7 milliárd brazil reált (kb. 1 milliárd eurót) –…
Tovább olvasom >Miért fizetünk többet a reggeli koffeindózisért?
Azt gondolom, kevesen tudunk sikeresen elkezdeni egy átlagos napot egy…
Tovább olvasom >Európába is megérkezett a Nescafé Espresso koncentrátum
Európában is bevezette a Nescafé Espresso Concentrated termékcsaládot a Nestlé,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Imádják a nyereményjátékokat a magyar vevők egy friss kutatás szerint
Szinte minden magyar vásárló hajlandó többet költeni, ha ezzel nyerési…
Tovább olvasom >Indul a „Micsoda malacunk van!” sertéshús-népszerűsítő kampány
A magyar termékek vásárlása a nemzetgazdaságot támogatja, munkahelyek megtartását segíti,…
Tovább olvasom >KPMG: Egyszerre optimisták, aggódnak és izgatottak a magyarok, ha AI-ról van szó
A KPMG és a Melbourne-i Egyetem közös nemzetközi kutatása szerint…
Tovább olvasom >