Március 20-án jön a negyedik Macaron Nap
A legjobb macaronok egy helyen – minőségi cukrászdák és macaron árusok valódi és igazán finom macaronjait kóstolhatja meg a nagyközönség az Akvárium Klubban március 20-án, pénteken délután 2-től este 8 óráig.
Március 20. idén ismét a színes, kerek, imádott francia süti, a MACARON napja lesz.
Párizsban 2010-ben ünnepelték először a Macaron Napot (Jour du Macaron), New York egy évvel később 2011-bencsatlakozott az ünnephez. Jellemzően ilyenkor a legjobb – macaront árusító cukrászdák – amellett, hogy bemutatják legfinomabb macaronjaikat a nagyközönségnek, jótékony ügyet is támogatnak ezzel.
Budapesten 2012-ben volt az első Macaron Nap, amely az első macaron rajongói hullámot elindította Magyarországon, berobbantotta és elterjesztette a gyönyörű és finom színes sütit.
Ez már a negyedik Macaron Nap
„A macaron egyre növekvő lelkesedésnek örvend, nem tekinthetjük divathullámnak, ez egy új és egyre szélesebb körben megkedvelt termék, amelyre mindig is lesz igény. New Yorkban és Párizsban is az igazán népszerű és igényes cukrászdák mindegyikében árulnak macaront, hiszen így tudja megmutatni egy cukrászda, hogy mit tud igazán” – mondja Boros Regina, aki kitalálta 4 éve, hogy legyen Macaron Nap Magyarországon is és idén – immár negyedszer – az esemény főszervezője.
A világ egyik legnehezebben elkészíthető édessége
Aki már próbálkozott azzal, hogy macaront készítsen, vagy akár csak elolvasott egy receptet,tudja, hogy nagyon nehéz elkészíteni ezt a süteményt, még a legjobb, szakképzett cukrászokat is próbára teszi.
A Macaron Nap rendezvény abban segíti a macaron rajongókat, hogy megtudják, hol lehet a legjobb macaronokat beszerezni, a rendezvényen csak olyan kiállítók vehetnek részt, akikről tudjuk, hogy minőségi macaront készítenek.
Mi várható idén a Macaron Napon?
Sok-sok kiállító, főként macaronnal, de tartogatunk nagyon komoly újdonságokat is. Érkeznek a nagy és imádott cukrászdák: a Sugar Shop, a legprofibbak közül való Desszert Neked, a legkreatívabbak közé tartozó Four Seasons Gresham, jön a közkedvelt Vanilin Cukrászda, az új felfedezettek közül jön ismét a Bolka Bonbon, akik tavaly debütáltak és nagyon népszerű standot állítottak fel. Büszkék vagyunk, hogy a Cake Shop, a Zila Kávéház, a Felföldi Cukrászda új kiállítóként csatlakozik a rendezvényünkhöz, csakúgy, mint a Mészáros Cukrászda, akik végre nem budapestiként egyenesen Szombathelyről érkeznek a Macaron Napra, hogy megmutassák macaronjaikat Budapestnek is.
Magyarország legjobb koktél bár csapata a Boutiq Bar macaronhoz illesztett koktéljaival emeli szintén a rendezvény fényét kreatív koktéljaival, jön továbbá és sós falatokkal, macaronra hangolt italokkal jön a Sarki Fűszeres is.
A magyar Macaron Nap állandó résztvevője és egyik legbiztosabb pontja Zólyomi Zsolt, parfümőr idén elképesztő kollekcióval érkezik: a minden macaron rajongó által jól ismert párizsi Ladurée cukrászda által megalkotott illatvilággal, teljes egészében a macaronra hangolva. És persze még sokan mások, akikről az Macaron Nap facebook oldalán http://www.facebook.com/macaronnap.hu adunk folyamatosan híreket.
Az Év Macaronja 2015.
Lesz idén is Macaron Verseny, a szabadon választott kategória mellett egy a megszokottól eltérőízvilágot határoztunk meg. a sós ízű macaront. A zsűri összetétele: Mautner Zsófia (Chili&Vanilia), Varga Margit (Zazzi Cukrászda, Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete), Caroline Zeltz (cukrász, Francia Kereskedelmi és Iparkamara), Kárai Dávid (főszerkesztő, Nosalty.hu) Harmath Csaba (gasztronómiai szakértő), Stephane Gerphagnon (mester cukrász, á Table!), Veszely Attila (mester cukrász, Csokoládé Akadémia).
A Macaron Napon indul az Éclair őrület is
További színesítésként a macaronok mellett adunk egy plusz lökést a feltörekvő Éclair őrületnek is, az A table !Boulangerie – Pâtisserie egy látványos Éclair (égetett tésztából készített franciasütemény, krémmel töltött fánk, a tetején valamilyen ízű és színű bevonattal) standdal érkezik.
Kapcsolódó cikkeink
Már kapható a Häagen-Dazs és Pierre Hermè új macaron-jégkrémcsaládja az Egyesült Királyságban
A Häagen-Dazs a macaronjairól híres cukrászmesterrel, Pierre Hermé-vel együttműködve dobta…
Tovább olvasom >Pierre Hermé cukrászmesterrel készít macaron fagylalkollekciót a Häagen-Dazs
A Häagen-Dazs bejelentése szerint Pierre Hermé cukrászmesterrel együttműködve új macaron…
Tovább olvasom >Magazin: Olasz meló
A szakma utóbbi 10 évben lezajlott fejlődésének egyik meghatározó eleme…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >