Házhozrendelés: a hasábburgonyát megelőzte a sajtburger

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 02. 16. 10:00

Volt, aki napi kétszer rendelte házhoz kedvenc ételeit, de olyan rendelő is akadt, aki a bevásárlását is szinte csak online intézte a tavalyi évben. Az alkoholrendelések alakulására nagy hatással voltak a járványügyi korlátozások, és a reggeli kávét is egyre többen rendelték házhoz. A tavalyi év a magyarok ízlésén sokat változtatott: az örök kedvenc hasábburgonya helyét a sajtburger vette át a képzeletbeli dobogó élén. Desszert tekintetében továbbra is a somlói galuska a legnépszerűbb, de a tiramisu és palacsinta is nagyon kedvelt – idézi a NetPincér elemzését az origo.

Csaknem egy éve változtatta meg az emberek mindennapjait a koronavírus megjelenése, ezzel együtt pedig az étkezési, élelmiszer-vásárlási szokások is szinte teljesen átalakultak. A vállalat a 2020-as év legérdekesebb tapasztalatait gyűjtötte most csokorba, a felhasználók rendeléseit vizsgálta meg.

Napi kétszer rendelt a tavalyi rekorder
Míg 2019-ben 336 házhoz szállítással tartotta a rekordot a legaktívabb felhasználó, addig 2020-BAN EZT A SZÁMOT AZ EGYIK MEGRENDELŐ NEMCSAK ELÉRTE, DE MEG IS DUPLÁZTA ÖSSZESEN 687 RENDELÉSSEL.

A szolgáltatást igénybe vevők közül volt olyan is, aki tavaly a változatosság jegyében összesen több mint 150 különböző partner kínálatát próbálta ki.

A VÁLTOZATOSSÁGOT KEDVELŐ RENDELŐK MELLETT PERSZE AKADTAK HŰSÉGES TÍPUSOK IS, ÍGY PÉLDÁUL OLYAN, AKI EGÉSZ ÉVBEN EGYETLEN HELYRŐL RENDELT CSAKNEM 200 ALKALOMMAL.

Persze itt még nincs vége a legek gyűjteményének: akadt felhasználó, aki az év során összesen 323 alkalommal rendelt hamburgert, egy sushirajongó 176 alkalommal sushizott, egy másik toprendelő pedig 166-szor tett pizzát az online kosarába az év során.

Népszerű lett az alkoholrendelés a korlátozások hatására
A vállalat szolgáltatásával már nemcsak éttermekből, kávézókból vagy cukrászdákból lehet biztonságosan rendelni, de akár a bevásárlást is lehet intézni a felületen megtalálható több mint 200 üzlet kínálatának köszönhetően, nem beszélve a cég saját üzletláncáról, amely tavaly decemberben indult.
AZ EGYIK FELHASZNÁLÓ TAVALY KÉTSZÁZ ALKALOMMAL ÖSSZESEN TÖBB MINT 1 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKBEN RENDELT.

2020-ban nemcsak az élelmiszer-, de az alkoholrendelés is népszerű lett. Már április-májusban is 50 százalékkal többen szereztek be alkoholt online rendeléssel, majd ez az arány a korlátozások feloldásával némileg csökkent, november-decemberben azonban ismét elérte a tavaszi szintet.

A LEGNÉPSZERŰBB TÉTEL A SÖR VOLT, EZT KÖVETTE A BOR ÉS PEZSGŐ, A WHISKEY, A VODKA, VALAMINT A GIN.
A legtöbb alkoholrendelést a fővárosiak adták le, őket követte

Baranya,
Bács-Kiskun,
Hajdú-Bihar,
Pest,
Veszprém és
Fejér megye.

Sajtburger, sült krumpli és hamburger a dobogón
Míg 2019 első három leggyakrabban rendelt étele a hasábburgonya, a gyros és a hawaii pizza volt, 2020-ban átrendeződött a mezőny, és ÁTVETTE A VEZETÉST A SAJTBURGER.

A hasábburgonya a második helyre szorult, a harmadik helyen pedig a hamburger áll, a gyros és a hawaii pizza pedig csak az első öt kedvenc között kapott helyet.
A DESSZERTEK TERÉN MÉG MINDIG HÓDÍT A SOMLÓI GALUSKA, AZONBAN TAVALY A TIRAMISU VOLT A MÁSODIK LEGNÉPSZERŰBB ÉDESSÉG A PALACSINTA HELYETT.

A rendelési kedvet tekintve 2020-ban is Budapest állt az élen, azonban vidéken is egyre szívesebben élnek a fogyasztók az online étel- és élelmiszer-rendelés lehetőségével. A 2019-es évhez hasonlóan nyugaton még mindig Győr-Moson-Sopron és Baranya megye viszi a prímet, keleten pedig Hajdú-Bihar megye az abszolút győztes a rendelések számát tekintve.

Magasabbak voltak a borravalók karácsonykor
Augusztus óta lehetőség van a szolgáltatás keretében a rendeléseknél online borravaló adására is, amelyet egyre szívesebben használnak ki a magyarok. A bevezetés óta átlagosan 214 forint országosan a borravaló mértéke.
A VÁROSOKAT TEKINTVE NAGYVONALÚSÁGBAN ELSŐ HELYEN ÁLL KAPOSVÁR, AMIT EGER ÉS SZÉKESFEHÉRVÁR, SALGÓTARJÁN ÉS BUDAPEST KÖVET.

Karácsonykor adakozóbbak voltak a fogyasztók: az ünnepek alatt átlagosan 20 százalékkal több borravalót adtak a futároknak.

 

Kapcsolódó cikkeink