Már létezik teljesen pénztáros nélkül működő Aldi üzlet

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 04. 12. 11:42

Az Aldi meghökkentő újítással rukkolt elő Greenwichben: megnyitotta első pénztár nélküli boltját. Az új üzletben a vásárlóknak már nem kell sorban állniuk vagy a fizetési folyamatot végigjárniuk – helyette egyszerűen csak válogathatnak és gyors fizetést követően távozhatnak.

Az Aldi új boltja nemcsak a hagyományos termékeket kínálja, hanem a különböző alkoholos italokat is, amelyeket a vásárlók egy arcfelismerő technológia segítségével könnyedén megvásárolhatnak. Ez a fejlesztés a már ismert pénztár nélküli boltok, mint az Amazon és a Tesco által bevezetett rendszerek mintájára készült.

A boltban elhelyezett csúcstechnológiás kamerarendszer figyeli a vásárlókat, és az általuk kiválasztott termékeket is nyomon követi. Amikor a vásárlók távoznak, a rendszer automatikusan elkészíti a számlát, így a vásárlás folyamata gyors és hatékony.

Az Aldi már hónapokkal ezelőtt tesztelte az üzletet saját alkalmazottaival, hogy biztosítsa a rendszer zökkenőmentes működését. A kedden indított szolgáltatás célja, hogy megszüntesse az üzletekben tapasztalható hosszú sorokat és elősegítse további hasonló formátumú boltok megnyitását.

A vásárlóknak az Aldi Shop&Go alkalmazást kell letölteniük és regisztrálniuk ahhoz, hogy beléphessenek az üzletbe. Az alkalmazás nemcsak a hétköznapi termékek vásárlását teszi lehetővé, hanem az alkoholt vásárolni kívánó ügyfeleknek lehetőséget biztosít az arcfelismerés útján történő korazonosításra.

Giles Hurley, az Aldi UK and Ireland vezérigazgatója nagy érdeklődéssel várja a vásárlók reakcióit erre az újszerű kezdeményezésre, és hangsúlyozta a greenwich-i csapat kemény munkájának eredményét ebben a projektekben.

Kapcsolódó cikkeink