Már kiválasztották Magyarország tortáját és cukormentes tortáját 2024-ben
A hivatalos sajtótájékoztatóra 2024. augusztus 1-én kerül sor, és a torták augusztus 19-től lesznek árusíthatók az ország cukrászdáiban. A receptek kizárólag a Magyar Cukrász Ipartestület tagjai számára elérhetők, és a nyilvánosság számára csak 2025. január 1. után lesznek hozzáférhetők.
Az idei verseny témája: „Szuperélelmiszer”
A 2024-es verseny témája a „Szuperélelmiszer” volt, melynek célja, hogy a gazdag beltartalmi értékekkel rendelkező magyar alapanyagokra hívja fel a figyelmet. A versenyre nevező cukrászoknak az alábbi alapanyagkosarakból minimum két alapanyagot kellett felhasználniuk:
- Bogyós gyümölcsök: áfonya, feketeribizli, csipkebogyó, szeder
- Gabonák, magvak: kendermag, lenmag, tönköly, köles
- Zöldségek: cékla, sütőtök, sárgarépa, édesburgonya
- Olajos magok: dió, mandula, tökmag, mogyoró
További javasolt alapanyagok közé tartozott a homoktövis, berkenye, kökény, méz, mák, egres, szamóca, málna, aszalt szilva, kékszőlő, étcsokoládé és zab. A versenyen 31 torta nevezése érkezett, amelyekben az összes kötelezően választható és számos javasolt alapanyag szerepelt különböző kombinációkban.
Döntős torták
Márciusban választották ki azt a hat tortát, amelyek a döntőbe jutottak, és amelyek akkor ismertté is váltak. Az idei döntős torták a következők:
- ÁRVÁCSKA – Paál Fanni, Kiss Gabriella – Dobay Cukrászda, Budapest
- FEKETE GYÖNGY – Novák Ádám, Domonkos Noémi – REÖK Kézműves Cukrászda és Kávéház, Szeged
- HETEDHÉT – Herbai Ramóna – Forza Italia Kft., Budapest
- MÁKVIRÁG – Kovács Alfréd – Édes Vonal, Vác
- RIGÓFÜTTY – Fodor Sándor – Habcsók Cukrászda, Budapest
- TÖKIBOGYÓ – Szoljár Csaba – Solier Café – Gödöllő
A verseny idei nevezései rendkívül kreatívak és izgalmasak voltak, a résztvevő cukrászok a hazai alapanyagokat változatos és ízletes formában használták fel.
A nyertes torták bemutatása
A nyertes torták hivatalos bemutatása és kóstolása augusztus 1-én lesz, amikor a nagyközönség végre megtudhatja, mely desszertek nyerték el az idei év legjobbjainak járó címet. Az új torták augusztus 19-től kerülnek a cukrászdák kínálatába, így mindenki megkóstolhatja az idei év különlegességeit.
Kapcsolódó cikkeink
Színe és fonákja
Ahogy arra már többször is utaltunk, a cukrászok termékfejlesztési próbálkozásainak…
Tovább olvasom >Kézműves Cukrászatért Alapítvány
Komoly személyi változások történtek idén a Kézműves Cukrászatért Alapítvány életében,…
Tovább olvasom >Ízek kavalkádja
Kovács Alfréd váci cukrász alkotása, a „Mákvirág” fantázianevű torta viselheti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hogyan fognak az európaiak vásárolni az idei ünnepi szezonban?
A ShopFully és az Offerista Group az „Holiday Shopping Study…
Tovább olvasom >Új napelemparkkal bővül a Nestlé szerencsi gyár
Jövő márciusban lép működésbe az az 1,5 GW éves teljesítményű…
Tovább olvasom >Az irodapiacon túlkínálat, a kiskereskedelmi ingatlanok és szállodák terén visszatérő kereslet várható 2025-ben
A magyar kereskedelmi ingatlanpiacot jelenleg a tranzakciószámok csökkenése és a…
Tovább olvasom >