Már három kategóriával jelentkezik a tavaszi Étterem Hét
Ezúttal már három kategóriában kínálnak kedvezményes áron háromfogásos menüsorokat az Országos Étterem Héten részt vevő éttermek.
Március 18. és 24. között az előzetesen asztalt foglalók az ország minőségi éttermeinek kínálatával ismerkedhetnek meg egységes árakon, a korábbi évekhez képest azonban már három kategóriában: a 3900 forintos top, a 4900 forintos prémium, vagy az 5900 forintos exkluzív kategóriában.
Az egyhetes programban résztvevő közép- és felsőkategóriás éttermekben olyan ismert nevek is főznek, mint Bicsár Attila, a Traktor Farmfood Restaurant séfje, Horváth Szilveszter, a győri La Maréda étterem, Takács Lajos, a Kobuta japán étterem, vagy Varga Roland, a Marriott Hotelben működő DNB Budapest séfje – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
A legkiválóbb alapanyagokból készített menüsorok változatos ízvilágot és stílust képviselnek a gasztronómiai palettán. A résztvevő több mint 130 étterem bemutatkozó ételsorai kiválóan reprezentálják nemcsak az adott hely konyhájának jellegzetességeit, de a népszerű gasztronómiai trendeket is.
A tavaszi Országos Étterem Hétre az éttermek kizárólag előzetes asztalfoglalás alapján fogadják a vendégeket, a helyek limitáltak. Időpontot és asztalt foglalni a www.etteremhet.hu oldalon lehet.
Az egyhetes program szervezőinek célja, hogy felhívják a figyelmet a magyar konyha sokszínűségére, illetve hogy az egyedi áron kínált menükkel olyanokat is mozgósítsanak, akik csak ritkán vagy sosem járnak étterembe.
A DiningCity.com által szervezett program ötlete New Yorkból indult, és Belgium, Luxemburg, Ausztria, Olaszország, Kína és Szingapúr után 2011 óta Magyarországon is évente kétszer megszervezik. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Milliós bérigények és balatoni panorámás szállás: új realitás a nyári vendéglátásban
A balatoni nyár még el sem kezdődött igazán, de a…
Tovább olvasom >Felszolgálhatnak medvehúst a szlovákiai vendéglők
Engedélyezték a medvehús fogyasztását Szlovákiában – jelentették szlovákiai magyar nyelvű…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >A szabályosság művésze – A nap képe
Száz ételt örökít meg Robert Patell vagy ezret – valahogy…
Tovább olvasom >Csak tudnám, minek barátkozok veled! – A nap videója
Két páratlan párost is bemutat egyszerre a Zwack legújabb reklámfilmje:…
Tovább olvasom >