Már 100000 hozzáférési ponttal rendelkezik a DHL Európában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 09. 19. 09:15

A DHL eCommerce a múlt héten felavatta 100 000. hozzáférési pontját Európában. A csomagküldő hálózatban immár 80000 szolgáltatáspont és 20000 csomagautomata működik, és ezzel a kontinens legnagyobbja és legsűrűbbike.

A DHL Group e-kereskedelmi logisztikai specialistája, a DHL eCommerce a lengyelországi Varsóban nyitotta meg legújabb hozzáférési pontját. A hozzáférési pontok olyan szolgáltatáspontok (vagy csomagküldő üzletek) vagy csomagautomaták, ahol az ügyfelek csomagokat küldhetnek, adhatnak fel vagy vehetnek át.

A hálózat jelenleg Európa 28 országában aktív. Partnerségei behálózzák a kontinenst, például Lengyelországban közös vállalatot hozott létre a Cainiaóval, az Alibaba logisztikai részlegével. A közelmúltban a vállalat felvásárolta a török MNG Kargo csomagküldőt, hogy ezzel megszilárdítsa törökországi pozícióját.

A vállalat nemrégiben 100 millió eurót fektetett hollandiai hálózatába, ahol 2025-ben nyitja meg ötödik országos szortírozó központját.

Az európaiak legalább 24 százaléka szeretné, ha a csomagjait hozzáférési pontokon kézbesítenék, ami a világon a legmagasabb arány. Emellett 70 százaléka tartana igényt arra, hogy a kézbesítési feltételeket az utolsó pillanatban is megváltoztathassa.

EcommerceNews

Kapcsolódó cikkeink