Magyarország megerősítheti térségbeli turisztikai piacvezető szerepét

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 10. 20. 10:40

Magyarország megerősítheti térségbeli turisztikai piacvezető szerepét jövőre, amikor Közép-Kelet-Európa lesz a Global Tourism Economy Forum díszvendége – mondta Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kománybiztos Makaón, az október 15-16-án tartott idei fórumon, ahol az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkárával, Makaó turisztikai hivatalának vezetőjével és főkormányzó-helyettesével is tárgyalt – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

balaton-tihany

Közleményükben ismertetik: a kormánybiztos Taleb Rifaijal, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) főtitkárával tartott megbeszélésén előkészítették a még idén, Madridban sorra kerülő találkozójukat is. A világszervezet főtitkára kifejtette, stratégiai partnerként számít Magyarországra. Bienerth Gusztáv a magyar turizmus jelentős fejlesztésére vonatkozó tervekről, a 2024-es budapesti olimpiai pályázat részleteiről adott tájékoztatást. A főtitkár úgy vélekedett, egy olimpia óriási lökést adhat Magyarország ismertségének, elismertségének, nemzetközi kapcsolatainak és látogatottságának. Az ötkarikás játékok rendezését olyan esélynek nevezte, amely további lendületet adhat a magyar turizmusnak is.
Helena Fernandes, a Makaói Turisztikai Hivatal elnöke megerősítette, hogy a kínai tartományokhoz képest kicsinek számító, a világ turizmusában viszont annál jelentősebb Makaó Közép- és Kelet-Európában Magyarországot tekinti kiemelt partnerének. Az elnök jövő évi magyarországi látogatásáig döntés születhet a hivatal budapesti képviseleti irodájának megnyitásáról is.
A kormánybiztos jelezte, hogy a magyar turizmusban egyre nagyobb szerepet töltenek be a Kínából mind nagyobb számban érkező vendégek. A közvetlen légi összeköttetés megteremtése a Makaó-Hongkong-Sencsen-Kanton által határolt régióval az ott élő, nagyjából 100 millió, a kínai átlagnál jobb anyagi helyzetű utazó elérése miatt is fontos. A folyamatosan növekvő számú kínai turista átlagosan 800-1000 dollárt, a világátlag kétszeresét költi külföldi látogatásai során.
“A fórum és a kapcsolódó találkozók kiváló lehetőséget kínálnak arra, hogy Magyarország tovább színesítse, fejlessze távol-keleti kapcsolatait. Jövőre a közép-kelet-európai régió díszvendégségének keretében hazánk az egész világnak bemutatkozhat a nemzetközi turizmus legnagyobb küldő országában, a makaói Global Tourism Economy Forumon és kiállításon” – jelentette ki Bienerth Gusztáv a közlemény szerint. (MTI)


Kapcsolódó cikkeink