Magyarország legismertebb ételeit mutatja be az Így főz sorozat új kötete
Közéleti személyiségek és borászok kedvenc ételeit foglalja össze az ország kilenc turisztikai régiójából és négy határon túli térségéből az Így főz Magyarország című kötet, amely az Így főz sorozat 8. darabjaként látott napvilágot.
fotó: igyfoznek.hu
A 77. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárra (OMÉK) készített kiadványban közéleti személyiségek, sportolók, borászok, életük egy-egy személyes története mellett megosztják az olvasóval kedvenc receptjeiket is, amelyekből 77 darab került bele a kötetbe – mondta el Őszy-Tóth Gábriel, a kiadvány írója és szerkesztője a könyv keddi bemutatóján.
Az olvasó egyebek mellett megismerheti Buday Péter séf, Litkey Farkas vitorlázó, Laposa Bence borász vagy Erdei Zsolt ökölvívó kedvenc ételét, amelyek mindegyikéhez egy-egy borajánló is tartozik. Az ételekhez legjobban illő borok kiválasztásában az ország legelismertebb borászai segítették a szerzőt.
A sorozat korábbi részeiben az olvasók megtudhatták többek között, hogy főznek és sütnek ismert magyar művészek, magyar kézilabdázók vagy országgyűlési képviselők és a szerző elmondta, hogy a decemberre várható, kilencedik kötetben magyar sportolók kedvenc ételeinek receptjeit olvashatják majd az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két karácsonyi vásár nyílik Budapesten november 15-én
Budapesten két népszerű karácsonyi vásár is megnyitja kapuit november 15-én,…
Tovább olvasom >A legendás étteremkalauz visszatér Magyarországra!
Világszerte elismert szereplővel gazdagodik a magyar gasztronómiai élet. A francia…
Tovább olvasom >Idén sem lesz hiány hazai sütőtökből
Már megjelent a boltokban a magyar sütőtök, az egészséges őszi…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >