Magyarország legismertebb ételeit mutatja be az Így főz sorozat új kötete
Közéleti személyiségek és borászok kedvenc ételeit foglalja össze az ország kilenc turisztikai régiójából és négy határon túli térségéből az Így főz Magyarország című kötet, amely az Így főz sorozat 8. darabjaként látott napvilágot.
fotó: igyfoznek.hu
A 77. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásárra (OMÉK) készített kiadványban közéleti személyiségek, sportolók, borászok, életük egy-egy személyes története mellett megosztják az olvasóval kedvenc receptjeiket is, amelyekből 77 darab került bele a kötetbe – mondta el Őszy-Tóth Gábriel, a kiadvány írója és szerkesztője a könyv keddi bemutatóján.
Az olvasó egyebek mellett megismerheti Buday Péter séf, Litkey Farkas vitorlázó, Laposa Bence borász vagy Erdei Zsolt ökölvívó kedvenc ételét, amelyek mindegyikéhez egy-egy borajánló is tartozik. Az ételekhez legjobban illő borok kiválasztásában az ország legelismertebb borászai segítették a szerzőt.
A sorozat korábbi részeiben az olvasók megtudhatták többek között, hogy főznek és sütnek ismert magyar művészek, magyar kézilabdázók vagy országgyűlési képviselők és a szerző elmondta, hogy a decemberre várható, kilencedik kötetben magyar sportolók kedvenc ételeinek receptjeit olvashatják majd az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >Ötven új hely a Magyar Konyha Balaton 2024 Gasztrokalauzában
Mintegy háromszáz étterem, strandbisztró, kávézó, lángosozó és cukrászda, köztük ötven…
Tovább olvasom >Ennyibe kerül most egy menüsor az ország legjobb vidéki éttermeiben
Az ország legjobb vidéki éttermeinek listája változatos kulináris élményeket kínál,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >