Magyar versenyző a S.Pellegrino Young Chef 2021 séfverseny döntőjén

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2021. 10. 19. 11:28

Hosszú várakozás után október 28. és 30. között rendezik meg Milánóban a S.Pellegrino Young Chef Academy 2019-2021-es verseny fináléját, amelyen egy fiatal magyar tehetség, Koppány Levente is részt vesz.

A S.Pellegrino Young Chef versenyeken hagyományosan jól szerepelnek a fiatal magyar szakácsok

A 3 napos nagydöntőben a 48 regionális győztes fiatal tehetség és a 12 mentor séf a megmérettetésen túl számos új oktatási és kapcsolatépítő programon vehet részt. Az esemény fénypontja az utolsó napon megrendezett S.Pellegrino Young Chef Academy Brain Food fórum, majd a versenyt lezáró díjátadó ceremónia lesz, ahol kiderül, kik lesznek a zsűri döntése alapján a jövő meghatározó gasztronómiai szereplői.

A közép-európai régió döntőjében a hazánkat képviselő Koppány Levente a természet tiszteletét és a környezet megóvását képviselő egyedi étele nyerte el a zsűri tetszését, így a fiatal magyar tehetség a döntőben folytathatja tovább a versenyzést. A S.Pellegrino Young Chef Academy régiós győztesei a nagydöntő megkezdése előtt részt vettek egy mentorálási programban, amelynek keretében elismert séfek segítették őket a tervezett fogásaik finomításában.
Annak köszönhetően, hogy a világ összes pontjáról érkeztek jelentkezők, a verseny jelenlegi szériája izgalmasabb lesz, mint valaha. A S.Pellegrino nemi egyenlőségért és elfogadásért végzett munkájának köszönhetően a jelöltek között regisztrált nők aránya 2015 óta több mint 10 százalékra nőtt. Világszerte 135 fiatal séf jutott túl az előválogatókon, és vett részt a 12 résztvevő régió országainak nemzetközi zsűrije előtt zajló élő séfversenyeken.

 

Kapcsolódó cikkeink