Magyar Sommelier Bajnokság
Evans Victoria, a budapesti Caviar&Bull étterem borszakértője (képünkön) nyerte el a Magyarország sommelier bajnoka címet a márciusban rendezett 2020-as Magyar Sommelier Bajnokságon. A Magyar Sommelier Szövetség szervezésében a Gundel Étterem Erzsébet Királyné báltermében tartott döntőre hárman jutottak be az előző nap a tatai Hotel Gottwaldban megrendezett első fordulóból, amelynek során írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg. A döntőbe jutott versenyzők éttermi körülmények között a sajtó, a szakma képviselői és az érdeklődő közönség előtt mérték össze tudásukat. Feladataik között szerepelt pezsgő felszolgálása, hibás borlap javítása, adott menüsorhoz ital ajánlása és dekantálás is. Borokat és különböző párlatokat jellemeztek, illatmintákat elemeztek, és terítési hibákat vizsgáltak.
A neves szaktekintélyekből álló zsűri elnöke, Kozma Kálmán hirdette ki az idei verseny győztesét. Victoria mögött második helyen Tüű Péter, a Laurel Étterem, harmadik helyen pedig Angerman László, az Onyx Étterem pohárnoka végzett.
A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja győzteseinek Slezsák Zoltán elnök átadta az ezért járó plaketteket. A hat éve alapított elismerésben ezúttal a Schieber Pincészet/Szekszárd (termelő), Kató András (kereskedő), a Macok Bisztró/Eger (vendéglátó), Viniczai Sándor (szakíró) és Horkay András (oktató) részesült.//
(Kép: Facebook)
Kapcsolódó cikkeink
Kedvcsináló a Gundel Károly-díjátadó Gálaebédhez – A nap videója
Korlátozott számban még kaphatók jegyek a Magyar Vendéglátók Ipartestületének a…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >