Magyar pizzéria a TOP 50-ben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 15. 10:57

Ismét hatalmas elismerés érte a magyar gasztronómiát, ezúttal nem a borainkat, nem is fine dinig éttermeinket, hanem az egyik legkedveltebb ételt készítő szektorból, a pizzériák közül emeltek ki egy magyar vendéglátóhelyet – olvasható az Indexen.

www.50toppizza.it oldalon adták hírül, hogy egy budapesti étterem, a Belli di Mamma bekerült az Olaszországon kívüli 50 legjobb pizzéria közé, egészen pontosan a 44. lett a rangsorban.

Kép: Belli di Mamma, Facebook

A válogatott lista Top 50 Pizza Europe Award nemzetközi elnevezést kapta. Négy éve választják meg a keretein belül az öreg kontinens legjobb pizzakészítő éttermeit. A neves elitbe elsősorban Nyugat-európai országok pizzériái kerültek, de Szerbiából, Csehországból, illetve Lengyelországból, sőt, még Oroszországból is találunk éttermeket.

Egyébként a díjat, a nevezetes listát olasz gasztronómiai szakemberek alapították. Hagyományosan tavasszal szoktak kihirdetni, ám a koronavírus itt is átírta a történetet. A kiemelt magyar pizzéria az Akácfa utcában működik és különösen örülhetnek az elismerésnek, hiszen még két éve sincs, hogy az étterem ráállt volna a pizzasütésre. Egy klasszikus olasz étterem a Belli di Mamma, ahol a pizzakölteményeken túl az olasz konyha olyan jól ismert remekivel is találkozhatunk, mint a panna cotta, a tiramisu vagy a La Caprese di mozzarella.
(Index, Kurkó Gyula)

Kapcsolódó cikkeink