Magyar ízek Háza a gödöllői Coopban

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 10. 13. 12:40

Gödöllőn megnyílt a Coop és a Magyar Ízek Háza első közös üzlete. A kizárólag hazai termelőktől, jobbára családi vállalkozásokból származó élelmiszereket a gödöllői Coop-bolton belül, “bolt a boltban” rendszerben, 50 négyzetméteren kínálja a tisztán magyar tulajdonban lévő üzletlánc – közölte a Co-op Hungary Zrt. az MTI-vel.

A közlemény idézi Murányi Lászlót, a Co-op Hungary Zrt. vezérigazgatóját, aki a Magyar Ízek Háza bemutató sajtótájékoztatóján, Gödöllőn elmondta: a kezdeményezést egy hosszú távú együttműködés kísérletének tartja a Coop, a fogyasztói visszajelzések függvényében a következő egy-másfél évben akár 60-80 nagyobb üzletükre is kiterjeszthetik majd, akár milliárdos piacot kínálva több száz, a helyi vagy regionális piacot ellátni képes kistermelő számára.

A Vidékfejlesztési Minisztérium képviseletében Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte: az elmúlt években a magyar fogyasztók is felismerték, mennyire fontos áldozni a hazai termékekre. Különösen, hogy a kitűnő minőségű magyar élelmiszerek nem feltétlenül megfizethetetlenek- jegyezte meg

A Magyar Ízek Háza első önálló üzlete egy éve működik a budapesti Csillagvár bevásárlóközpontban – mondta Batternay Anita, az alapító Premium Hungaricum Kft. ügyvezető igazgatója. A tulajdonosok kétfajta célcsoportot céloztak meg: egyrészt a hagyományokhoz ragaszkodó, másrészt az egészséges életmódra ügyelő vásárlók számára kínálják összességében 2.500 féle terméküket. Batternay Anita hozzáfűzte, hogy vásárlóik az átlagnál nagyobb értékű (átlagosan 2.300-2.500 forintos) kosárértékben vásárolnak, és 70 százalékuk törzsvásárlónak számít. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink