Magyar innováció az italcsomagolásban: Samcap

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 07. 30. 00:00

A Samcap edényrendszer a többkomponensű, de a használat előtt nem összeönthető keverékek kiszerelésénél hasznosítható.

 A Samu János és Pálfi-Ledniczky Mária által kidolgozott csomagolási rendszert
a gyógyszer- és élelmiszeripar egyaránt jól hasznosíthatja, mert a Samcap
rendszerben a gyorsan elbomló vagy kevésbe stabil anyagot egy, az ital
kupakjához rögzített kapszulában elkülönítve tárolnák és így a vízben elbomló
C-vitamin vagy a gyümölcslevek hozzáadott aromája csak akkor keveredne az
eredeti gyümölcsléhez, amikor a kupakot lecsavarjuk, a kapszula kinyílik és
elszabadul, a tartalma pedig összekeveredik az alapfolyadékkal (elbomlani
azonban már nincs ideje, mivel a kupakot a felhasználáskor veszik le). Így nem
kell a szükséges mennyiségnél többet keverni a folyadékba, ráadásul nem
fordulhat elő az az anomália, hogy a szavatossági idő elején túl sok, a vége
felé pedig túl kevés aroma, vitamin van az italban. A módszernek a gyakorlati
előnyök mellett esztétikai haszna is lehet, például színváltozást, pezsgést,
gőzölgést is elő lehet idézni a leváló kapszula segítségével.

Kapcsolódó cikkeink

Még több cikk hasonló témában >

További innovációs termékek