Magyar innováció az italcsomagolásban: Samcap
A Samcap edényrendszer a többkomponensű, de a használat előtt nem összeönthető keverékek kiszerelésénél hasznosítható.
A Samu János és Pálfi-Ledniczky Mária által kidolgozott csomagolási rendszert
a gyógyszer- és élelmiszeripar egyaránt jól hasznosíthatja, mert a Samcap
rendszerben a gyorsan elbomló vagy kevésbe stabil anyagot egy, az ital
kupakjához rögzített kapszulában elkülönítve tárolnák és így a vízben elbomló
C-vitamin vagy a gyümölcslevek hozzáadott aromája csak akkor keveredne az
eredeti gyümölcsléhez, amikor a kupakot lecsavarjuk, a kapszula kinyílik és
elszabadul, a tartalma pedig összekeveredik az alapfolyadékkal (elbomlani
azonban már nincs ideje, mivel a kupakot a felhasználáskor veszik le). Így nem
kell a szükséges mennyiségnél többet keverni a folyadékba, ráadásul nem
fordulhat elő az az anomália, hogy a szavatossági idő elején túl sok, a vége
felé pedig túl kevés aroma, vitamin van az italban. A módszernek a gyakorlati
előnyök mellett esztétikai haszna is lehet, például színváltozást, pezsgést,
gőzölgést is elő lehet idézni a leváló kapszula segítségével.
Kapcsolódó cikkeink
További innovációs termékek
Lorin folyékony szappan 750 ml doypack – almond milk, sensitive
Ez a modern csomagolási forma nemcsak praktikus, hanem fenntartható is.…
Tovább olvasom >NIVEA® Luminous630® Skin Glow Szérum 30 ml
Fedezze fel a ragyogó bőr új dimenzióját! Az innovatív formula…
Tovább olvasom >Jana Ice Tea Peach Zero
Büszkén mutatjuk be a Jana Ice Tea kínálatának legújabb tagját…
Tovább olvasom >