Magyarországon vásárol fűszerpaprikát a Nestlé

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 03. 05. 11:58

Idén több mint 100 tonna magyar fűszerpaprikát vásárol a Nestlé európai hálózata mintegy 400 000 euró értékben. A konyhai termékeket gyártó üzletág számára a 100 százalékban magyar tulajdonú Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. szállít. A magyar paprika felhasználásával készült MAGGI termékek nyolc európai országba jutnak el, a hazai boltokba idén várhatóan közel 800 tonna paprikával fűszerezett termék (ételízesítő, leveskocka és egyéb konyhai termék) kerül.

Több mint 100 tonna fűszerpaprikát vásárol idén a Nestlé európai hálózata egy magyar beszállítótól. A hungarikumnak számító fűszer felhasználásával a háziasszonyok dolgát megkönnyítő, magyaros ízvilágú termékek készülnek a hazai mellett hét európai ország fogyasztói számára. A magyar paprika többek között az itthon komoly hagyományokkal rendelkező leves- és ízesítő kockákba kerül.
A Rubin Szegedi Paprikafeldolgozó Kft. 2006 óta szállít jó minőségű fűszerpaprikát a Nestlé számára.

A 100 százalékban magyar tulajdonú, 40 főt foglalkozó kisvállalkozás a paprikát közvetlenül a hazai termelőktől vásárolja, a feldolgozást, őrlést és a csomagolást pedig szegedi üzemében végzi. Tavaly több mint 1000 tonna árut értékesített, ennek jelentős hányadát adta a Nestlé-együttműködés.

Kapcsolódó cikkeink