Magyar csokoládé nemzetközi elismerése
A Bonbonier Csokoládé Manufaktúra pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű csokoládéját csillaggal jutalmazták a gasztronómia Oscarjának is nevezett idei Great Taste Awardson.
– Pisztácia, csokoládé, sós karamella…. külön-külön is kedvenceim ezek az ízek – mondta el Erdélyi Nóra, a vállalkozás chocolatier-je. – Évek óta kombinálom őket már fagylalt és sütemény formájában. A sok pozitív visszajelzés inspirált idén abban, hogy csokoládé formában is elkészítsem ezt a kombinációt. Az alapanyagok ismeretében a legnagyobb feladat a tökéletes arányok kikísérletezése és a roppanós, crunchycsavar beépítése volt. Büszke vagyok, hogy egycsillagos minősítéssel díjazták a bonbonunkat.
A vállalkozás bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi hat évben már tizenkilenc díjat hozott el nemzetközi versenyekről.
A Great Taste Awards séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűrije áprilistól júliusig kóstolta és értékelte a 12 000 nevezett terméket, közülük kétszáz körüli azok száma, amelyek a legmagasabb, háromcsillagos minősítést elnyerik! //
Kapcsolódó cikkeink
Kihívások és lehetőségek között egyensúlyoz a magyar édesipar
A 2024-es év nyertesei az eladott mennyiség alapján sorrendben a…
Tovább olvasom >Sorban állnak az angyalhaj csokis fagylaltért
Elsőként készített fagylaltot angyalhaj csokoládéból Magyarországon Jakabfi Dávid patissier, a…
Tovább olvasom >A húsvéti csokoládévásárlás rejtett buktatói: 3 figyelmeztető jel, amire érdemes odafigyelni
Húsvét közeledtével megtelnek a boltok polcai színes csokinyulakkal és tojásokkal…
Tovább olvasom >További cikkeink
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő uniós program indult Szegeden
A fenntartható turizmus fejlesztését segítő, 2,5 millió eurós (mintegy egymilliárd…
Tovább olvasom >A vendéglátóhely-nevek és a brit humor – A nap képe
Az angolok imádják a(z angol) humort, láthatóan még a vendéglátóhelyek…
Tovább olvasom >