Magyar csokoládé nemzetközi elismerése
A Bonbonier Csokoládé Manufaktúra pisztáciás, perui csokoládés, sós karamellás ízesítésű csokoládéját csillaggal jutalmazták a gasztronómia Oscarjának is nevezett idei Great Taste Awardson.
– Pisztácia, csokoládé, sós karamella…. külön-külön is kedvenceim ezek az ízek – mondta el Erdélyi Nóra, a vállalkozás chocolatier-je. – Évek óta kombinálom őket már fagylalt és sütemény formájában. A sok pozitív visszajelzés inspirált idén abban, hogy csokoládé formában is elkészítsem ezt a kombinációt. Az alapanyagok ismeretében a legnagyobb feladat a tökéletes arányok kikísérletezése és a roppanós, crunchycsavar beépítése volt. Büszke vagyok, hogy egycsillagos minősítéssel díjazták a bonbonunkat.
A vállalkozás bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi hat évben már tizenkilenc díjat hozott el nemzetközi versenyekről.
A Great Taste Awards séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűrije áprilistól júliusig kóstolta és értékelte a 12 000 nevezett terméket, közülük kétszáz körüli azok száma, amelyek a legmagasabb, háromcsillagos minősítést elnyerik! //
Kapcsolódó cikkeink
Kilőtt a kakaó ára, hamarosan érződik a kiskereskedelemben is
Az elmúlt időszakban hatalmas ugrásokat produkáltak a kakaóárak a nemzetközi…
Tovább olvasom >Kakaó- és cukordrágulás: mit várhatunk a boltokban húsvét előtt?
Az elmúlt hónapokban rendkívül jelentős mértékben emelkedett a kakaó és…
Tovább olvasom >Magyar Édességgyártók Szövetsége: akadnak kihívások a piacon
A tavalyi infláció harapása az édességpiacon is mély nyomot hagyott.…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >