Magyar beszállítóktól vesznek dinnyét az áruházláncok

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 07. 19. 11:50

Július 18-tól ismét csak magyar beszállítóktól származó görögdinnyét vásárol a Tesco. A sorba az Auchan is beáll, és a következő napokban a Lidl, az Aldi, a CBA, a Metro és a Spar is már csak magyar termelőtől származó görögdinnyét árul majd – olvasható az origo.hu-n.

dinnye-

Tavaly összesen 7 millió kilogramm fogyott a magyar görögdinnyéből, idén pedig várhatóan ezt is túlszárnyalja majd a forgalom.

A szezonban naponta átlagosan 100-200 tonna görögdinnyét adnak el, egy melegebb nyári hétvégén pedig akár 300-400 tonna is fogyhat belőle. A hagyományos fajta mellett megtalálható a kínálatban többek között a magszegény, a mini, a sárga húsú, valamint a fekete héjú magszegény görögdinnye, a mézdinnye, a sárgadinnye, a gália sárgadinnye és a pielde sappo dinnye is.

Korábban az Auchan is azt közölte, a görögdinnye továbbra is az áruházlánc legnépszerűbb nyári gyümölcse. Július első hetében megjelent a magyar dinnye a polcokon, ami várhatóan július közepéig teljesen kiszorítja az import dinnyéket.

Az origo úgy tudja, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és az Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. közösen magyar dinnyét népszerűsítő promóciós programot indít, amihez több kiskereskedelmi áruházlánc is csatlakozik. Többek között a CBA, a Spar, az Aldi, a Metro és a Lidl is magyar görögdinnyét fog árulni a következő hetekben. (origo)

Kapcsolódó cikkeink