Magazin: A dietetikus házhoz viszi az ebédet
Korát megelőzve, amikor még az egészségtrendek vezérelte gasztronómiai divatokat reformétkezésnek hívták, bő 15 éve indult a mai napig egyetlen étkezésterápiával foglalkozó magyar vállalkozás, az Angyalok konyhája. Műfajuk az egyénre szabott ételkombinációk készítése és kiszállítása – nemcsak az egészséges ebédek, vacsorák híveinek, de a fogyókúrázóknak és étkezési problémákkal küzdőknek is.
Koncepciójukból, módszereikből, ötletekből, legalább alapszinten, tanulhatna a gyakran forgalomcsökkenéssel, kapacitáskihasználatlansággal küzdő vendéglátósok többsége is. Egészséges hozzávalókból álló fogások, perszonalizált és igény esetén betegségekre (valamint a prevencióra) szabott kínálat, nemzetek konyháinak változatosságot biztosító hatása, és ami pszichológiai szempontból rendkívül fontos: nem egy rendszert próbálnak erőltetni a vendégre, hanem igazodnak hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >