Magazin: Új stílus, új koncepció

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 01. 25. 07:00

Bíró Lajos a hazai szakácsszakma egyik legismertebb figurája, az idei év egyik Gundel-díjasa az elmúlt évtizedben nemcsak megújította, „újragondolta” a magyar konyhát, és több sikeres étterem társtulajdonosa lett. Számos elfeledett alapanyag „rehabilitációja” és merész kísérletei után azt is bebizonyítja, a piaci étkezők világában is lehet helye a minőségnek és kreativitásnak.

Horeca_Ittjon_BujaDisz_opt

Forgács Zoltánnal közösen, alig egy éve indították el A séf utcája – Deli a piacon étkezdét, ami mára a Hold utcai Belvárosi Piac egyik legsikeresebb üzlete lett. Második nagy dobásuk ugyanott az októberben nyílt Buja Disznók „etető” lett, ahol megmutatják, jó minőségű sertésből csodás ételek kerülhetnek a tányérra.

Lajost sokan a szakma hazai gasztro-gengszterének tartják, aki most leginkább arra vágyott, hogy végre egy igazán békebeli ételt adhasson vendégeinek, persze egy kis lalis fricskával. A hely főfogása gyermekkorunk legkedveltebb íze, a rántott hús, ami újragondolt kompozíciók ide vagy oda, mai napig Bíró Lajos egyik kedvence.

A 35 dekás darabok a legjobb hozzávalókból készülnek, négy titkos összetevőből álló panírral, több fázisban sütve. Állítólag a klopfológépnek is kulcsszerepe van az egyenletes, jó minőség biztosításában. Előételnek vagy desszertnek pedig érdemes náluk barátkozni a disznó egyéb testrészeivel is: abált, paprikás malacfej orrával, malac füle rántva, valamint Lali-féle szalontüdő.

Kapcsolódó cikkeink