Magazin: Promóciók a grillezés köré szervezve

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 08. 19. 11:36

Az innovációk legkézenfekvőbb iránya – az ízvariánsok növelése – ezen a piacon nehézkes, hiszen a közízlés meglehetősen konzervatív. Ugyanakkor a Nielsen számai a fogyasztók óvatos érdeklődését mutatják az újdonságok iránt.

Míg majonézből, mustárból a régi, megszokott ízeket keresik, a ketchupok tekintetében kissé rugalmasabbak a fogyasztók, véli Schalbert József.

– Értékelik, ha megfelelően magas a szárazanyag-tartalom, vagyis a felhasznált paradicsom mennyisége a termékben – állapítja meg. – Ez nekünk jó, hiszen a Heinz core kategóriája a ketchup, s éppen ez a mi komparatív előnyünk a versenytársakkal szemben. A fejlesztés is erre a szósztípusra fókuszál: nemsokára megjelenik a piacon új in-out termékünk, a Heinz Dark Tomato ketchupja, ami egy nagyon kellemes, finomabb ízvilágú ketchup, hiszen a kevésbé savas balzsamecettel készül, nem pedig ételecettel. Az új Heinz mustárt is most vezetjük be, ami a német „mittelscharf” típusú, prémiumminőségű, krémes, kitűnő ízű mustár. Úgy gondoljuk, hogy ez teljes mértékben megfelel majd a magyar fogyasztók várakozásainak.

A cég a megszokott értékesítésösztönző eszközöket használja: árakciók, display-promóciók, újságos megjelenítések, image-oldalak stb., de sokkal intenzívebben, mint korábban.

– Több kereskedelmi partnerünkkel is sikerült megegyeznünk egy Heinz Grill/BBQ témapromóció megszervezéséről – egészíti ki a képet Schalbert úr. –ATL-aktivitást egyelőre nem tervezünk, az instore kommunikációt helyezzük előtérbe.

A piac meghatározó szereplője az Unilever Magyarország is, amely a Globus márkát forgalmazza. A Globus termékek a mai napig a magyar háztartások alapvető termékei, ezért a válság sem hozott az eladásokban számottevő visszaesést, tájékoztatta lapunkat a cég.

Az Unilever 2011-ben partnerspecifikus grillpromóciókat szervez a Globus dressingtermékek köré, a fogyasztók számára kifejezetten vonzó nyereményekkel. Mindezekre aktív BTL-támogatással hívja fel a figyelmet.

Újszerűen hatnak a fogyasztókra

Az Univer az ételízesítők piacán az egyik legszélesebb kínálattal rendelkezik, és a legtöbb esetben a piacvezetők közé tartozik.

– Célunk a piacvezető szerep megőrzése, ehhez természetesen szükség van állandó innovációra, megújulásra. Ezt a tényt az Univer is felismerte, ezért évről évre fejlesztjük, frissítjük, szélesítjük termékskálánkat – mondja Bazsó Rita. – Az egyedüli állandóságot az íz képviseli, hiszen ez az, amit a magyar fogyasztó megszokott, kedvel és ragaszkodik hozzá.

Az idei év nagy durranása a „Nyerje tele éléskamráját hazai kincsekkel” elnevezésű promóció, amely az Univer kezdeményezésével és további 4 magyar cég – Forest-Papír Kft., Detki Keksz Kft., Házi Piros Paprika Kft. és Tatár Pékség Kft. – csatlakozásával indult el 2011. május 1-én.

– A játék 245 napon keresztül folyik majd, és minden napra tartogat nyereményt, sőt, hetente egyszer még egy vásárlónak kedvez a szerencse – ismerteti a részleteket Bazsó Rita. – A fődíj pedig 10 millió forint. Ezt a promóciót ATL- és BTL-eszközökkel is támogatjuk.

A Koch’s Torma is folyamatosan dolgozik új termékeken, legyen az ízesített torma vagy éppen az új Koch’s Junior termékcsalád, amely kifejezetten gyerekek számára fejlesztett mustár, majonéz és ketchup.

– Különleges munka volt összeállítani ezeket a termékeket. Bízunk benne, hogy a kicsit konzervatív magyar piac is pozitívan fogadja majd ezt az új kategóriát – jegyzi meg a Junior-családdal kapcsolatban Bacskai István.

A cég másik idei újdonsága volt a húsvét előtt piacra dobott Koch’s Ínyenc termékcsalád. Almás, tejszínes és extra erős ízekkel jelentek meg a polcokon, és várakozáson felüli eredményekkel zárult a szezon, tájékoztatott a kereskedelmi vezető.

A Koch’s Torma is a jól bevált eszközökkel támogatja termékeit, de nyitott az új kommunikációs csatornákra is.

– Néhány hete indult el a www.kochsjunior.hu weboldalunk, amely a gyermekek körében egy nagyon népszerű interaktív felület lesz reményeink szerint – bizakodik Bacskai István. – Naponta frissülő tartalommal szolgálunk, többek között játékokat és a szülők számára hasznos étkezési tanácsokat, illetve programötleteket is tartalmaz az oldal. n

Sz. L.

Kapcsolódó cikkeink