Magazin: Kapcsolatépítés

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 26. 07:57

Az ipartestület év végi gálaebédjének főszponzora a Budapesti Nagybani Piac Zrt. volt – a cég és a vendéglátás kapcsolatáról beszélgettünk Házi Zoltán vezérigazgatóval.

 Házi Zoltán vezérigazgató Budapesti Nagybani Piac


Házi Zoltán
vezérigazgató
Budapesti Nagybani Piac

Miért támogatják az MVI ünnepi rendezvényét?

– A Budapesti Nagybani Piac számára mindig is fontos volt a hazai vendéglátás, a jó kapcsolat kialakítása a szakma képviselőivel, hiszen számos étterem szerzi be nálunk a friss zöldség és gyümölcs alapanyagokat. A rendezvény nagyon színvonalas volt, a szakma színe-javának részvételével zajlott, és ami a gálaebéden felszolgált fogásokat illeti; nos, az elismert szakácsok hozták a formájukat!

Hogyan látja a vendéglátás hazai színvonalát?

– A vendéglátás színvonala, úgy látom, évről évre emelkedik hazánkban, megjelennek az új trendek is, színesítve a gasztronómiai kínálatot. A hazai vendégkör is egyre igényesebb, és kifejezetten keresi a megbízhatóan magas színvonalú vendéglátóhelyeket, másrészt mind több a külföldi turista, akik minőség tekintetében magasra teszik a mércét, és elvárják a különleges kulináris élményeket is. Az én kedvenc éttermeim a Rosenstein és a Bock Bisztró, ahová – sajnos-szerencsére – nehéz a bejutás.

Mi a véleménye a díjazásról?

– Meg vagyok győződve róla, hogy a díjak a legjobb helyekre kerültek. A díjazottak a hazai gasztronómia meghatározó alakjai, megkérdőjelezhetetlen szakmai érdemekkel. Ha jövőre jelölnék valakit, Gullner Gyulát a nagy öregek közül életműdíjra javasolnám.

Kapcsolódó cikkeink