Magazin: Kapcsolatépítés
Az ipartestület év végi gálaebédjének főszponzora a Budapesti Nagybani Piac Zrt. volt – a cég és a vendéglátás kapcsolatáról beszélgettünk Házi Zoltán vezérigazgatóval.
Miért támogatják az MVI ünnepi rendezvényét?– A Budapesti Nagybani Piac számára mindig is fontos volt a hazai vendéglátás, a jó kapcsolat kialakítása a szakma képviselőivel, hiszen számos étterem szerzi be nálunk a friss zöldség és gyümölcs alapanyagokat. A rendezvény nagyon színvonalas volt, a szakma színe-javának részvételével zajlott, és ami a gálaebéden felszolgált fogásokat illeti; nos, az elismert szakácsok hozták a formájukat!
Hogyan látja a vendéglátás hazai színvonalát?
– A vendéglátás színvonala, úgy látom, évről évre emelkedik hazánkban, megjelennek az új trendek is, színesítve a gasztronómiai kínálatot. A hazai vendégkör is egyre igényesebb, és kifejezetten keresi a megbízhatóan magas színvonalú vendéglátóhelyeket, másrészt mind több a külföldi turista, akik minőség tekintetében magasra teszik a mércét, és elvárják a különleges kulináris élményeket is. Az én kedvenc éttermeim a Rosenstein és a Bock Bisztró, ahová – sajnos-szerencsére – nehéz a bejutás.
Mi a véleménye a díjazásról?
– Meg vagyok győződve róla, hogy a díjak a legjobb helyekre kerültek. A díjazottak a hazai gasztronómia meghatározó alakjai, megkérdőjelezhetetlen szakmai érdemekkel. Ha jövőre jelölnék valakit, Gullner Gyulát a nagy öregek közül életműdíjra javasolnám.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >Fagylalttorta Disneylandben – A nap videója
Így készül a Miki egér torta a Disney Springs-i Amorette…
Tovább olvasom >