Magazin: Kapcsolatépítés
Az ipartestület év végi gálaebédjének főszponzora a Budapesti Nagybani Piac Zrt. volt – a cég és a vendéglátás kapcsolatáról beszélgettünk Házi Zoltán vezérigazgatóval.
Miért támogatják az MVI ünnepi rendezvényét?– A Budapesti Nagybani Piac számára mindig is fontos volt a hazai vendéglátás, a jó kapcsolat kialakítása a szakma képviselőivel, hiszen számos étterem szerzi be nálunk a friss zöldség és gyümölcs alapanyagokat. A rendezvény nagyon színvonalas volt, a szakma színe-javának részvételével zajlott, és ami a gálaebéden felszolgált fogásokat illeti; nos, az elismert szakácsok hozták a formájukat!
Hogyan látja a vendéglátás hazai színvonalát?
– A vendéglátás színvonala, úgy látom, évről évre emelkedik hazánkban, megjelennek az új trendek is, színesítve a gasztronómiai kínálatot. A hazai vendégkör is egyre igényesebb, és kifejezetten keresi a megbízhatóan magas színvonalú vendéglátóhelyeket, másrészt mind több a külföldi turista, akik minőség tekintetében magasra teszik a mércét, és elvárják a különleges kulináris élményeket is. Az én kedvenc éttermeim a Rosenstein és a Bock Bisztró, ahová – sajnos-szerencsére – nehéz a bejutás.
Mi a véleménye a díjazásról?
– Meg vagyok győződve róla, hogy a díjak a legjobb helyekre kerültek. A díjazottak a hazai gasztronómia meghatározó alakjai, megkérdőjelezhetetlen szakmai érdemekkel. Ha jövőre jelölnék valakit, Gullner Gyulát a nagy öregek közül életműdíjra javasolnám.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Joy bácsi, a kínai vendéglátós, aki száz étteremmel formálta át Magyarország gasztrotérképét
Cao Cseng Jin, vagy ahogy Szegeden és országszerte sokan ismerik,…
Tovább olvasom >Részben az utaztatási cégek részvényeinek árfolyamcsökkenése húzza le az európai tőzsdéket
Gyengültek a vezető európai tőzsdemutatók péntek délelőtt elsősorban az utaztatási…
Tovább olvasom >Visit Hungary: Pest, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom adta a legtöbb belföldi turistát tavaly
Minden korábbinál több, közel 18 millió turista érkezett a hazai…
Tovább olvasom >