Magazin: Gasztro-bisztró

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 01. 07. 11:00

Úgy tűnik, a vendéglátásban egy ambiciózus vállalkozó mindig talál rést a piacon! A hipermarkethez vezető körforgalomtól 15 méterre álló kis budaörsi büféből először annak neve tűnt fel nekünk. Lehet, hogy szakmai ártalom, de a szellemes szópárosítás mögé a hagyományos büfénél magasabbra pozicionált helyet képzeltünk; mindezt előbb az étlap, majd a tulajdonossal folytatott beszélgetés is megerősítette. Elsődleges célcsoportja a környéken működő nagyszámú iroda középosztálybeli munkatársai. Könnyű neki, mondhatnánk, ám ezek ebédpénzére sokan pályáznak a környéken, kell tehát, amit úgy neveznek, a szükséges plusz!

A Gasztro-bisztró nem kínál bonyolult ételkölteményeket, az átlagos „magyaros” éttermi fogások mellett van „világkonyha” is: fish & chips, tortilla-tekercs, királyrák és tintahal, na meg a 20 dekás burger.

A főételek ára körettel 1100–2000 Ft között mozog. Ami a megkülönböztető, az az alapanyag. A húsok egy kis vágóhidakról vásárló hentestől, a zöldségek őstermelőktől származnak, és – bár a tulaj kihangsúlyozza: nem ájul el a ma oly divatos kézműves hívószótól – csapolni nyártól egy kis magyar főzde sörét fogják. Merthogy nyárra kitelepülést tervez a két szakáccsal dolgozó vállalkozás:
a „terasz” megnyitása után számos grillétellel és egy-két koktéllal is bővítik a választékot. Van minden, ami egy ilyen üzlet számára
2012-ben nélkülözhetetlen: Facebook-oldal, szórólapok, házhoz szállítás; a koncepció jó, a tervek reálisak, várjuk a folytatást!

Budaörs, Sport u. 2., Konyhafőnök: Szabó Kálmán

Kapcsolódó cikkeink