Magazin: Felismerni az esélyt

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 07. 08. 08:12

Beke Irina tulajdonos First Class társkereső

Beke Irina
tulajdonos
First Class társkereső

Az élet olyan, hogy ad nekünk esélyeket: a megfelelő egyetem kiválasztásához, utána az áhított munka megszerzéséhez, esetleg vállalkozás elindításához, a karrier-előmenethez és természetesen az Igazi Társ megtalálásához. Azt tapasztalom, hogy azok az emberek, akik hozzám fordulnak, eléggé jól fel tudják ismerni az üzleti életben a lehetőségeket, és élnek is velük, viszont érdekes módon a magánélet adta esélyeket nem mindig veszik észre.

Az üzleti életben a racionális gondolkodás a megszokott: mindig azonnal kapunk visszajelzéseket, és a visszajelzések alapján tudunk mérlegelni, továbbfejlődni, döntéseket hozni. A magánéletben viszont ritkán jutunk őszinte visszajelzésekhez, és sajnos legtöbbször azt a hibát követjük el, hogy itt is kizárólag a racionális gondolkodást választjuk. Ez a magyarázata annak, hogy a szakmában, az üzleti életben sikeres emberek sokszor nehezen boldogulnak a magánéletben.

Zoltán egy 46 éves műszaki felső vezető az egyik FMCG-cégnél. Már évek óta próbálkozott a First Class Társkereső Irodán keresztül megtalálni az igazi társat: nagyon sok hölgyet mutattam be, de sajnos nagyon ritkán tetszett neki valaki, mivel egy tökéletes társat keresett, aki 100%-ban megfelelt volna az összes elvárásának. Nem volt hajlandó olyan hölggyel még találkozni sem, aki „csak” 95%-ban felelt meg az igényeinek.

Az egyik nap elküldtem egy Anikó nevű hölgy profilját, és végre azt válaszolta, hogy ő tökéletesen megfelel az elvárasainak, és szeretne vele személyesen megismerkedni. Anikónak is szimpatikus volt Zoltán, így örömmel adtam meg Zoltánnak Anikó elérhetőségeit. Pár hét után Anikó jelezte, hogy sajnos Zoltán még mindig nem jelentkezett nála, és már nem is szeretne vele személyesen találkozni, mivel úgy gondolja, hogy Zoltán elveszítette az érdeklődését. Megérdeklődtem Zoltánnál, hogy mi áll ennek hátterében, és elmondta, hogy komoly projekten dolgozik, reggeltől estig, szinte minden nap 22:00-kor megy haza. Azért nem hívta még Anikót, mert még nem tudja, hogy mikor tudna vele személyesen találkozni.

Elmagyaráztam Zoltánnak, hogy ez a legrosszabb, amit ilyenkor egy nővel meg lehet tenni, amikor készül a személyes találkozásra: hogy két hétig nem jelentkezik. Elmagyaráztam, hogy a nőknek nagyon fontos elkezdeni építeni egy kapcsolatot, még akkor is, ha még nem tudja, mikor jöhet létre a személyes találkozó, hisz akár ezt el is tudná mondani neki.

Pár nap után Zoltán nagy nehezen megszervezte Anikóval való első személyes találkozását. Anikó már az első alkalommal elmondta, hogy annyira rossz érzése maradt azzal kapcsolatban, hogy nem jelentkezett két hétig, hogy bár nagyon szimpatikus, de nem szeretné folytatni tovább az ismerkedést. Zoltán felhívott, hogy segítsek rábeszélni Anikót arra, hogy megváltoztassa a döntését, mert végre talált egy olyan hölgyet, aki mindenben tetszett neki.

Sajnos Anikót nem lehetett meggyőzni. Zoltán továbbra is keresi a társát…

Ez a történet tipikus olyan típusú embereknél, mint Zoltán. Ügyfelem két nagy hibát követett el. Először is nem ismerte fel, hogy Anikó az élet adta nagy esély lehet a boldogságra, és emiatt neki máshogyan kellene a prioritásokat felállítania az életében. Hisz projektek jönnek-mennek, de a magánéletben nem mindig adódik esély. Sőt, az Igazi Társjelölt igazán nagyon ritkán jön. Amikor pedig felismerte, hogy Anikó lehet az a nő, aki mellett igazán boldog lehet, nem vette figyelembe a nőnek azt a sajátosságát, hogy számára akkor legvonzóbb igazán egy férfi, ha érzi, ő mennyire vonzó a férfi számára. Ekkor próbál vele kiépíteni kapcsolatot, hisz hosszabb távon kötődni szeretne ehhez a férfihez!

Kapcsolódó cikkeink