Magazin: Éves közgyűlés

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 17. 07:02

Eredményes és mozgalmas évet zárt az MVI – állapította meg Kovács László elnök az április 26-án tartott éves közgyűlésen. Az elnök beszámolt a 2015-ben történt eseményekről és az elért eredményekről; a Közgyűlés egyhangúan elfogadta a 2015. év pénzügyi beszámolóját, amelyet korábban a Felügyelő Bizottság tagjai is jóváhagytak. Ugyancsak elfogadták a jelenlévők a 2016-os évi költségvetési és cselekvési tervet.

Horec_MVI_Kozgyules_opt

Kovács László kihangsúlyozta: tevékenységében az MVI továbbra is az aktuális problémák megoldására helyezi a hangsúlyt, ilyen például a szakoktatás fejlesztése – együttműködve a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint az NGM-mel –, a reprezentációs adó mérséklésének elérése, az Artisjus-jogdíjak további csökkentése, valamint az utánpótlás részére szervezett különböző szakmai versenyek támogatása.

Az ipartestület elnöke fontosnak tartja az aktív részvételt az élelmiszer-pazarlás csökkentési tervének kidolgozásában az Élelmiszer Érték Fórumon. Ugyancsak a kiemelt témák közé tartozik Magyarország gasztronómiájának népszerűsítése is, ezért is csatlakozott az MVI a Gasztroélmények Éve kampányhoz.

2016 további legfontosabb eseményei közé Kovács László a következőket sorolta: szakmai konferencia szervezése a Sirhán, Gundel János-emléktábla avatása, gasztrotúra szervezése Olaszországba, Gundel Károly-díjátadó gálaebéd, valamint a nagy sikerrel zajló éttermi gasztrotúra-sorozat folytatása mind budapesti, mind vidéki helyszínekkel.

Kapcsolódó cikkeink