Magazin: Egy tálból esznek
Budapesten is megjelent az éttermi vendéglátásban az úgynevezett sharing (megosztás) koncepció, amely egy asztaltársaság közös tálakból való étkezését jelenti. A vendégben mindez a családiasság, a közvetlenség, az otthonosság érzetét erősítheti, az étterem szempontjából pedig a tervezhetőség, a felszolgálás egyszerűsödése, a racionálisabb energia- és alapanyag-felhasználás lehetősége adja a módszer előnyét.
A sharinggel itthon elsőként a magát a belváros nappalijaként aposztrofáló Kiosk étterem próbálkozik – nem számítjuk ide természetesen a rendezvényekre és csoportokra specializálódott üzleteket –, bőséges választási lehetőséget biztosítva a szolgáltatás igénylőinek. A fogásokat házias és éttermi tálalásban is lehet kérni, és – ahogy Orosz Gábor, a Kiosk séfje elmondta – a koncepciót igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is szerepelnek a kínálatban.
Kapcsolódó cikkeink
Hatalmas drágulás várja a vendégeket az éttermekben
A hungarikumnak számító libamáj beszerzési ára 20-25 ezer forintra ugrott…
Tovább olvasom >Jó ötlet: ez az étterem 1 kg ársapkás cukrot ajándékoz a nagy rendelések mellé
Egy tompai étterem, amelyik a nagy összegű rendelések mellé egy…
Tovább olvasom >Több mint félmillióan az ételpazarlás és az infláció ellen!
A hazai alapítású Munch összeolvad Csehország legnagyobb ételmentő platformjával, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra lehet jelentkezni a HoReCa Hősök pályázatra!
A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) HoReCa és Event Tagozata és…
Tovább olvasom >MMSZ HoReCa és Event Tagozat – marketing webshop
A METRO Gasztroakadémián tartott magarketingkommunikációs workshopot március 29-én a Magyar…
Tovább olvasom >