Magazin: Egy tálból esznek

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 29. 12:57

Budapesten is megjelent az éttermi vendéglátásban az úgynevezett sharing (megosztás) koncepció, amely egy asztaltársaság közös tálakból való étkezését jelenti. A vendégben mindez a családiasság, a közvetlenség, az otthonosság érzetét erősítheti, az étterem szempontjából pedig a tervezhetőség, a felszolgálás egyszerűsödése, a racionálisabb energia- és alapanyag-felhasználás lehetősége adja a módszer előnyét.

A sharinggel itthon elsőként a magát a belváros nappalijaként aposztrofáló Kiosk étterem próbálkozik – nem számítjuk ide természetesen a rendezvényekre és csoportokra specializálódott üzleteket –, bőséges választási lehetőséget biztosítva a szolgáltatás igénylőinek. A fogásokat házias és éttermi tálalásban is lehet kérni, és – ahogy Orosz Gábor, a Kiosk séfje elmondta – a koncepciót igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is szerepelnek a kínálatban.

kiosk

Kapcsolódó cikkeink