Magazin: Egy tálból esznek
Budapesten is megjelent az éttermi vendéglátásban az úgynevezett sharing (megosztás) koncepció, amely egy asztaltársaság közös tálakból való étkezését jelenti. A vendégben mindez a családiasság, a közvetlenség, az otthonosság érzetét erősítheti, az étterem szempontjából pedig a tervezhetőség, a felszolgálás egyszerűsödése, a racionálisabb energia- és alapanyag-felhasználás lehetősége adja a módszer előnyét.
A sharinggel itthon elsőként a magát a belváros nappalijaként aposztrofáló Kiosk étterem próbálkozik – nem számítjuk ide természetesen a rendezvényekre és csoportokra specializálódott üzleteket –, bőséges választási lehetőséget biztosítva a szolgáltatás igénylőinek. A fogásokat házias és éttermi tálalásban is lehet kérni, és – ahogy Orosz Gábor, a Kiosk séfje elmondta – a koncepciót igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is szerepelnek a kínálatban.
Kapcsolódó cikkeink
Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Egyre többen választják az éttermi karácsonyi menüt
Az ünnepi időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy az idei…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >