Magazin: Egy tálból esznek
Budapesten is megjelent az éttermi vendéglátásban az úgynevezett sharing (megosztás) koncepció, amely egy asztaltársaság közös tálakból való étkezését jelenti. A vendégben mindez a családiasság, a közvetlenség, az otthonosság érzetét erősítheti, az étterem szempontjából pedig a tervezhetőség, a felszolgálás egyszerűsödése, a racionálisabb energia- és alapanyag-felhasználás lehetősége adja a módszer előnyét.
A sharinggel itthon elsőként a magát a belváros nappalijaként aposztrofáló Kiosk étterem próbálkozik – nem számítjuk ide természetesen a rendezvényekre és csoportokra specializálódott üzleteket –, bőséges választási lehetőséget biztosítva a szolgáltatás igénylőinek. A fogásokat házias és éttermi tálalásban is lehet kérni, és – ahogy Orosz Gábor, a Kiosk séfje elmondta – a koncepciót igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő ételeket. A glutén- és laktózmentes variációk mellett vegetáriánus fogások is szerepelnek a kínálatban.
Kapcsolódó cikkeink
Friss kutatás: a vendégek messziről elkerülik azokat az éttermeket, ahol rossz a mosdók állapota
A Tork nemzetközi felmérésében a válaszadók 73%-a arról számolt be,…
Tovább olvasom >Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >