Magazin: Citromos kávé
Nyár közepén a kávé harmadik hullámát lovagló New York-i kávézók itallapján csöndesen szunnyadó tételek közül hirtelen kirobbant, és a vendégek meg az internet sztárjává vált az egyik: a brooklyni Stand Coffee hidegáztatású kávéval és mandulatejjel készített citromszirupos kávéja. Nem sokkal később már a város minden magára valamit is adó kávézója valami különleges citromos italt kínált.
A citromos kávé régóta az orosz kávézási kultúra része, de a világ sok más részén ismerték régebben is – nem annyira az ínyencek, mint inkább a fejfájásra, másnaposságra gyógyszert keresők. Azokon az „előkelő” helyeken, ahol most 8–15 dollárt is elkérnek egy-egy pohárnyi citromos kávéért, természetesen meglepő ízeket mixelnek. Az alapital mindig cold brew, sokszor nitrózva és különleges szirupokkal, égetett szeszekkel (legtöbbször likőrökkel), sőt, pezsgővel, tonikkal is keverve.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >