Magazin: Citromos kávé
Nyár közepén a kávé harmadik hullámát lovagló New York-i kávézók itallapján csöndesen szunnyadó tételek közül hirtelen kirobbant, és a vendégek meg az internet sztárjává vált az egyik: a brooklyni Stand Coffee hidegáztatású kávéval és mandulatejjel készített citromszirupos kávéja. Nem sokkal később már a város minden magára valamit is adó kávézója valami különleges citromos italt kínált.
A citromos kávé régóta az orosz kávézási kultúra része, de a világ sok más részén ismerték régebben is – nem annyira az ínyencek, mint inkább a fejfájásra, másnaposságra gyógyszert keresők. Azokon az „előkelő” helyeken, ahol most 8–15 dollárt is elkérnek egy-egy pohárnyi citromos kávéért, természetesen meglepő ízeket mixelnek. Az alapital mindig cold brew, sokszor nitrózva és különleges szirupokkal, égetett szeszekkel (legtöbbször likőrökkel), sőt, pezsgővel, tonikkal is keverve.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >