Magazin: Chipsezd a whiskey-t
Az italok hordós érlelése időt és fahordót igényel – Kolumbusz tojása volt hát a chipsezés feltalálása. Az először a borászatban, majd más italfajtáknál (nem ám csak alkoholoknál!) alkalmazott módszerre némi demokratikus túlérzékenységgel azt is mondhatnánk, nagyon kreatív, de valahol persze igazat adunk az ínyenceknek is, hogy mindez nem „valódi”, hiszen a kifinomult whiskey-k ízét nemcsak a hordó befolyásolja, de az érlelés hosszúsága, sőt a raktározási hely is. Akárhogy is, a fa hiteles faízt ad, a chipsezés pedig komoly piaci szegmens igényeit elégíti ki.
Amit viszont üzleti szempontból is zseniálisnak tartunk, az egy oregoni cég terméke, a díjat érdemlő nevű Time and Oak (Idő és tölgyfa) készlet. Különlegesen kezelt és megmunkált fahasábocskákból áll, melyek az ígéret szerint 24 óra alatt a 3 éves érleléssel elérhető ízt imitálják az egyszerűbb whiskey-kben is. És mindez nemcsak ipari méretekben, hanem otthon, mindenféle segédeszköz nélkül megoldható.
Kapcsolódó cikkeink
A Pernod Ricard whiskey leányvállalatot alapított az Egyesült Államokban
A North American Distillers fogja felügyelni a vállalat amerikai whiskeyportfólióját.…
Tovább olvasom >Új whiskynagyhatalom épül Európában
Megugrott a whiskyt gyártó lepárlók száma Németországban az elmúlt időszakban.…
Tovább olvasom >Skót, bourbon, japán
A pandémia, úgy tűnik, inkább növelte a második legnagyobb nemzetközi spirit…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >