Magazin: Chipsezd a whiskey-t

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 27. 13:00

Az italok hordós érlelése időt és fahordót igényel – Kolumbusz tojása volt hát a chipsezés feltalálása. Az először a borászatban, majd más italfajtáknál (nem ám csak alkoholoknál!) alkalmazott módszerre némi demokratikus túlérzékenységgel azt is mondhatnánk, nagyon kreatív, de valahol persze igazat adunk az ínyenceknek is, hogy mindez nem „valódi”, hiszen a kifinomult whiskey-k ízét nemcsak a hordó befolyásolja, de az érlelés hosszúsága, sőt a raktározási hely is. Akárhogy is, a fa hiteles faízt ad, a chipsezés pedig komoly piaci szegmens igényeit elégíti ki.

Amit viszont üzleti szempontból is zseniálisnak tartunk, az egy oregoni cég terméke, a díjat érdemlő nevű Time and Oak (Idő és tölgyfa) készlet. Különlegesen kezelt és megmunkált fahasábocskákból áll, melyek az ígéret szerint 24 óra alatt a 3 éves érleléssel elérhető ízt imitálják az egyszerűbb whiskey-kben is. És mindez nemcsak ipari méretekben, hanem otthon, mindenféle segédeszköz nélkül megoldható.

Chipsezd a whiskey-t

Kapcsolódó cikkeink