Magazin: Állandó mozgásban – beszélgetés Soltész Gergővel, az Ostorosbor elnök-vezérigazgatójával.

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 12. 06. 07:57

Határozott koncepció mentén, nagy léptekben fejlődik az ország egyik legismertebb nagyüzemi borászata, az Ostorosbor. Az eredményekről és a tervekről Soltész Gergőt, a vállalkozás elnök-igazgatóját kérdeztük.

Ostoros Soltész Gergő

Ostoros

– Mire büszke a közelmúlt eredményei közül?

– A folyamatos fejlődésre: pincészetünk erjesztő- és tárolókapacitása jelentősen nőtt, nagy mennyiségben szereztünk be fahordókat – az ebben érlelt borok 2016 végén már forgalomba is kerülhetnek. Megállapodásokat kötöttünk számos kivételes adottságú, környékbeli dűlő tulajdonosával, akik megfelelő hozamkorlátozással prémium minőségű alapanyagot termelnek az Ostorosbornak.

2015-ben másfélszer több prémium bort értékesítettünk az előző évhez képest, és ez az arány várhatóan gyorsan nő tovább. Az Ostorosbor méretét illetően nagyüzem ugyan, mégis jellegzetesen családi vállalkozás, ahol a modern technológia és a személyes gondoskodás előnyei összeadódnak. Ennek szép példája a 2015 legjobb újborának választott Csipke rosé cuvée-nk.
– A változások nemcsak a bor minőségét érintették!

– Valóban, a kiszerelés területén is van újdonságunk: piacra került négyféle borunk is 3 literes bag-in-boxban. Ezek összforgalmának aránya hónapról hónapra folyamatosan bővül.

Igyekszünk egyre intenzívebben jelen lenni a horecában is, eladáshelyi reklámeszközökkel segítve partnereink munkáját. És ami ugyancsak a vendéglátásról szól: megnyitottuk a Szépasszony-völgy legnagyobb és talán az egyik legszebb látványpincéjét, amelyben 100–120 főt tudunk vendégül látni, kis és nagy csoportokban egyaránt.

– Melyek a következő lépések?

– Alapvető cél a szőlő alapanyagbázisának növelése, 100 hektáron telepítettünk új szőlőt. Ez a munkaerőhiány problémájának megoldását is segíti, hiszen nő a gépi művelésű területeink aránya. Emellett folyamatosan fejlesztjük borászati technológiánkat is, hogy a stabilan magas minőséget továbbra is garantálni tudjuk.

Amitől pedig különösen sokat várunk: nemsokára megvásárolhatók lesznek az új Soltész prémium borcsalád tételei is, amelyek egyszerre mutatnak gyümölcsös ízeket és a legjobb minőségű vörösborokra jellemző tartalmi erényeket.

Kapcsolódó cikkeink