Magazin: Állandó mozgásban – beszélgetés Soltész Gergővel, az Ostorosbor elnök-vezérigazgatójával.
Határozott koncepció mentén, nagy léptekben fejlődik az ország egyik legismertebb nagyüzemi borászata, az Ostorosbor. Az eredményekről és a tervekről Soltész Gergőt, a vállalkozás elnök-igazgatóját kérdeztük.
– Mire büszke a közelmúlt eredményei közül?
– A folyamatos fejlődésre: pincészetünk erjesztő- és tárolókapacitása jelentősen nőtt, nagy mennyiségben szereztünk be fahordókat – az ebben érlelt borok 2016 végén már forgalomba is kerülhetnek. Megállapodásokat kötöttünk számos kivételes adottságú, környékbeli dűlő tulajdonosával, akik megfelelő hozamkorlátozással prémium minőségű alapanyagot termelnek az Ostorosbornak.
2015-ben másfélszer több prémium bort értékesítettünk az előző évhez képest, és ez az arány várhatóan gyorsan nő tovább. Az Ostorosbor méretét illetően nagyüzem ugyan, mégis jellegzetesen családi vállalkozás, ahol a modern technológia és a személyes gondoskodás előnyei összeadódnak. Ennek szép példája a 2015 legjobb újborának választott Csipke rosé cuvée-nk.
– A változások nemcsak a bor minőségét érintették!
– Valóban, a kiszerelés területén is van újdonságunk: piacra került négyféle borunk is 3 literes bag-in-boxban. Ezek összforgalmának aránya hónapról hónapra folyamatosan bővül.
Igyekszünk egyre intenzívebben jelen lenni a horecában is, eladáshelyi reklámeszközökkel segítve partnereink munkáját. És ami ugyancsak a vendéglátásról szól: megnyitottuk a Szépasszony-völgy legnagyobb és talán az egyik legszebb látványpincéjét, amelyben 100–120 főt tudunk vendégül látni, kis és nagy csoportokban egyaránt.
– Melyek a következő lépések?
– Alapvető cél a szőlő alapanyagbázisának növelése, 100 hektáron telepítettünk új szőlőt. Ez a munkaerőhiány problémájának megoldását is segíti, hiszen nő a gépi művelésű területeink aránya. Emellett folyamatosan fejlesztjük borászati technológiánkat is, hogy a stabilan magas minőséget továbbra is garantálni tudjuk.
Amitől pedig különösen sokat várunk: nemsokára megvásárolhatók lesznek az új Soltész prémium borcsalád tételei is, amelyek egyszerre mutatnak gyümölcsös ízeket és a legjobb minőségű vörösborokra jellemző tartalmi erényeket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >