Magazin: A vendéglátó ipartestület legfontosabb feladatai 2015-ben
A MVI vezetősége meghatározta azokat az érdekvédelmi területeket, melyekkel kapcsolatban kiemelten fontosnak tartja a szakértői, illetve érdekképviseleti munkát.
• A reprezentációt súlyosan terhelő adók megszüntetése, lehetőség szerint más szervezetekkel együttműködésben – Az üzleti reprezentációnak jelentős és teljesen legális forgalomnövelő hatása van a vendéglátásban.
• Oktatás fejlesztése
– Szakmunkásképzés – folyamatos egyeztetések a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával
– Felsőoktatás – a felsőoktatás gyakornokainak fizetett juttatások problémájának kezelése, a szakképzési alap terhére való visszaigényelhetőség elérésének szorgalmazása
• Mestervizsgával kapcsolatos javaslatok – Álláspontunk lényege: ne legyen kizárólagos feltétele a mestervizsga a gyakorlati képzésnek, de az oktató rendelkezzék – rendszeres továbbképzéseknek köszönhetően – naprakész szakmai tudással.
• Az ágazatra vonatkozó naprakész jogszabályokat összefoglaló és értelmező információs adatbázis kialakítását szorgalmazzuk – az ágazatra vonatkozó jogszabályokból és azok hétköznapi „fordításából” összeállított adatbázis (NAV, jövedéki és pénztárgépes kérdések, munkajog, fogyasztóvédelem)
• Lobbi a vendéglátó-ipari beruházások pályázati támogatásáért
• Harc a szakma adminisztrációs terheinek csökkentéséért
• Sátorállítással kapcsolatos jogszabályváltozás előmozdítása
• A NAV-pénztárrovancs nehezen kezelhető, életszerűtlen rendszerének megváltoztatása
Kapcsolódó cikkeink
Gundel emléktábla-koszorúzás
180 éve született Gundel János vendéglős, a híres gasztronómiai dinasztia…
Tovább olvasom >Ipartestületi konferencia a SIRHA Budapest 2024 kiállításon
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás első napján – immár hagyományosan…
Tovább olvasom >A család, a csapat és én
Az Év Vendéglőse díjat idén a soproni Erhardt Étterem, Panzió…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >