Magazin: A vendéglátó ipartestület legfontosabb feladatai 2015-ben
A MVI vezetősége meghatározta azokat az érdekvédelmi területeket, melyekkel kapcsolatban kiemelten fontosnak tartja a szakértői, illetve érdekképviseleti munkát.
• A reprezentációt súlyosan terhelő adók megszüntetése, lehetőség szerint más szervezetekkel együttműködésben – Az üzleti reprezentációnak jelentős és teljesen legális forgalomnövelő hatása van a vendéglátásban.
• Oktatás fejlesztése
– Szakmunkásképzés – folyamatos egyeztetések a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával
– Felsőoktatás – a felsőoktatás gyakornokainak fizetett juttatások problémájának kezelése, a szakképzési alap terhére való visszaigényelhetőség elérésének szorgalmazása
• Mestervizsgával kapcsolatos javaslatok – Álláspontunk lényege: ne legyen kizárólagos feltétele a mestervizsga a gyakorlati képzésnek, de az oktató rendelkezzék – rendszeres továbbképzéseknek köszönhetően – naprakész szakmai tudással.
• Az ágazatra vonatkozó naprakész jogszabályokat összefoglaló és értelmező információs adatbázis kialakítását szorgalmazzuk – az ágazatra vonatkozó jogszabályokból és azok hétköznapi „fordításából” összeállított adatbázis (NAV, jövedéki és pénztárgépes kérdések, munkajog, fogyasztóvédelem)
• Lobbi a vendéglátó-ipari beruházások pályázati támogatásáért
• Harc a szakma adminisztrációs terheinek csökkentéséért
• Sátorállítással kapcsolatos jogszabályváltozás előmozdítása
• A NAV-pénztárrovancs nehezen kezelhető, életszerűtlen rendszerének megváltoztatása
Kapcsolódó cikkeink
Történelmi utazás a magyar bor nyomában – Egerben folytatódik a Rubicon és az MKIK előadássorozata
Május 15-én Egerben folytatódik a Rubicon Intézet és a Magyar…
Tovább olvasom >Szorosabbá válnak a magyar-szaudi kereskedelmi is turisztikai kapcsolatok
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) célja, hogy a magyar…
Tovább olvasom >Még egyszer a felszolgálási díjról
Az MVI aktualizálta tájékoztató anyagát a jelenlegi szabályozásnak megfelelően a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >