Magazin: A net csapdái

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 10. 08. 07:38

Kétségtelenül sok embernek sikerült párt találnia az internetes társkeresők segítségével, viszont olyan statisztika nem áll rendelkezésre, hogy hány embernek vették el a kedvét a társkereséstől. Szinte minden hozzám forduló megpróbálkozik ezekkel a portálokkal – én magam is biztatni szoktam erre az embereket. Ugyanis az itt szerzett tapasztalatok alapján tudják csak igazán értékelni az irodám által képviselt módszert.

Beke Irina tulajdonos First Class társkereső

Beke Irina
tulajdonos
First Class társkereső

Az egyik alkalommal eljött egy 37 éves, irodám módszerei iránt érdeklődő, házasságra vágyó, társkereső férfi, aki nagyot csalódott az internetes társkereső portálokban. Egy év alatt 435 nővel ismerkedett meg, és jutott el legalább egy találkozásig, 6 nővel sikerült pár hónapos kapcsolatot létesítenie, de nem jött össze hosszan tartó, komoly kapcsolat egyikükkel sem.

A fiatal férfi arra a következtetésre jutott, hogy a nőkkel van probléma, nagyot csalódott az ellenkező nemben, teljesen elveszítette a hitét abban, hogy valaha is sikerül megtalálnia a nagy Őt.

Természetesen nincs semmi probléma a nőkkel, de a férfival sem, csak túlzott elvárásokat táplált az internetes társkereső portál iránt.

Nézzük meg, hogy mik a fő negatív visszajelzések az internetes társkereső portálokról.

Mindenki hazudik?

Leggyakrabban azt mondják az emberek, hogy mindenki hazudik. Hagyományos értelemben a hazugság alatt nem feltétlenül szándékosságot kell érteni, bár sajnos előfordulhat a szándékos félrevezetés is. Legtöbbször inkább az önismeret hiánya, a torz önkép tehet arról, hogy az internetes portálon leírt személyiség nagyban eltér a valódi személyiségtől.

Nem kapunk reális értékelést, nincs összehasonlítási alapunk, hisz mi magunk nem láthatjuk magunkat objektíven.
Az internetes társkereső portálon nincs lehetőség szűrésre, és ebből adódnak a félreértések. Ebből a szempontból óvatosan kell bánni a pszichológiai tesztekkel is, amelyek megjelennek néhány társkereső portálon, mivel a kitöltött tesztek is sokszor a kívánt, és nem a reális személyiséget tükrözik, így az egyezhetőségi eredmények is torzak lehetnek.

Csalárd családosok

Komoly kapcsolat szándékával sokszor még nem független emberek is hirdetik magukat, akik leginkább szeretőt keresnek. Mivel semmilyen ellenőrzés nincs, büntetetlenül írhatunk magunkról bármit. Ez pedig magában rejti az esélyét, hogy nem csak komoly, monogám kapcsolatra vágyó emberekkel ismerkedhetünk meg – ebben a kérdésben már nincs különbség a nemek között.

Ha sikerül is kapcsolatot létesíteni, pár hónap múlva kiderülnek olyan dolgok, amelyekkel nem tudunk azonosulni, és ezért vége lesz a kapcsolatnak. Sajnos olyan esetekről is beszámoltak már nekem, hogy csak pár hónap után derült ki: nem független az illető, vagy nem annyi éves (hisz nem illik személyi igazolványt elkérni az első személyes találkozáskor).

Játék az évekkel

Olykor nagyon máshogyan néznek ki az emberek a fényképeikhez képest – 10 kilóval többek vagy kevesebbek, 10 évvel idősebbek stb. Ez is legtöbbször abból indul ki, hogy sok ember nem akarja elfogadni a korát vagy a külsőjét, megpróbál megfelelni a „trendi” külsőnek, és abban bízik, hogy valami csoda folytán a másik fél nem fogja észrevenni a „különbséget”.

A férfiak általában minimum 10-15 évvel fiatalabb korú nőket keresnek, a nők általában 5-6 évvel idősebb férfiakat, és nagyon frusztrálja őket, hogy a férfiak ezzel a korkülönbséggel nem értenek egyet.

Meg szoktam kérdezni a férfiaktól, hogy miért fontos ez a nagy korkülönbség?
Azt a választ kaptam, hogy mivel a hölgyek sajnos 10-15 évvel fiatalabb fényképeket raknak ki magukról az internetre, ez ellen úgy tudnak védekezni, hogy jóval fiatalabb korosztályt jelölnek meg kívánatosnak.

Amennyiben az olvasó mégiscsak az internetes társkereső portálok világát választaná a nagy Ő megtalálásához, nem érdemes túl nagy elvárásokat táplálnia iránta. Akinek a kudarcfeldolgozási képessége eléggé alacsony, annak egyáltalán nem is javaslom az ilyen honlapokat, mivel, azt gondolva, hogy nincs becsületes és korrekt ember a világon, nagyon komoly lelki sérüléseket tud szerezni, és egész életére elveszítheti kedvét a boldog és harmonikus párkapcsolat kialakítására.

Kapcsolódó cikkeink