Made in Hungary: Székesfehérváron készül a Milka újhullámos csokija

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 06. 11:20

A teljes európai piacra Székesfehérváron gyártják a Milka új, hullámos táblás csokoládéját, a Milka Waves-t. Az ikonikus alpesi csokoládé gyártása három éve költözött a Mondelez Fejér megyei üzemébe, s a most piacra kerülő csokoládé immár a harmadik innovatív Milka-termékfejlesztés, amely a magyar gyártóegységhez köthető. A termék hivatalos bemutatóján részt vett Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere és Liptai Claudia. Mindketten gyermekkoruk óta a Milka nagy rajongói.

Milka hullám: Fehérvártól a Mount Everestig
A magyarok legkedveltebb táblás csokoládéja, a Milka minden évben számos újdonsággal jelenik meg. Idén egy egyedi, játékos formájú, különleges textúrájú újdonság kerül a polcokra, a Milka Waves. Kétféle csokoládéból készül, s roppanós golyókkal szórják meg. A piacon ez egy egyedülálló termék és forma; a karamellás és kekszes ízvariánsok gyártásával a Mondelez a székesfehérvári Győri Keksz üzemét bízta meg. A hazai gyártósorokról jut el minden európai fogyasztóhoz évi több ezer tonnányi új termék. Ha az egy évben a gyártósorokról legördülő Milka Waves csokoládé táblákat egymás mellé raknánk, Székesfehérvártól a Mount Everest lábáig érnének el a Milka Waves hullámai.

„Székesfehérvár mára jelentős pozíciót foglalt el a Mondelēz International európai gyártólétesítményeinek körében. Arra törekszünk, hogy kiaknázzuk a világ vezető snackgyártója magyarországi fejlesztéseiben rejlő üzleti potenciált, s Székesfehérváron a legfinomabb snacktermékeket állítsuk elő, a magyar és az európai fogyasztók örömére.” – nyilatkozta Pál László, a Mondelez csoporthoz tartozó Győri Keksz gyárigazgatója.

Kapcsolódó cikkeink